13 moduri prin care putem stimula activitatea creierului

creativ

Exercitiile fizice si mentale sunt trucuri care ajuta la mentinerea sanatatii mintii.

1. Desenul – stimuleaza functionarea creierului din emisfera dreapta, zona rar folosita pentru realizarea activitatilor curente.

2. Jurnalul – tehnica utilizata de Leonardo da Vinci ajuta la patrunderea in propriul subconstient, ajutandu-va sa va cunoasteti mai bine.

3. Vocea interioara – acest exercitiu ajuta la imbunatatirea intuitiei. Astfel, pentru aceeasi problema se identifica 3 solutii, dupa o evaluare atenta a acestora, este pusa in practica cea mai buna solutie, aleasa bineinteles, prin intermediul intuitiei.

4. Jucati „acest lucru sau acela” – reusita acestui joc se numeste intuitie. Astfel, trebuie sa identificati munti, orase, tari etc. avand in fata o simpla fotografie, si o intrebare „este oras sau tara?” sau „este munte sau plaja?”, in functie de modulul jocului.

5. Sedinte de automasaj – acest exercitiu de acupresura stimuleaza activitatea creierului, deci, implicit memoria, atentia, concentrarea etc.

6.. Aerobicul – contribuie la buna oxigenare a sangelui si creste fluxul sanguin de la nivelul creierului, conducand la o relaxare neuronala.

7. Jucati „Rosu sau verde” – este un test care se bazeaza pe spontaneitate si intuitie. Culoarea rosu se asociaza cu nu/fals/stop iar culoarea verde cu da/adevarat/treci, dupa care primiti o intrebare la care trebuie sa raspundeti cu rosu sau verde.

8. Dansul – contribuie la imbunatatirea conditiei fizice, oferind noi provocari creierului.

9. Puzzle-urile – toate tipurile de puzzle ajuta la stimularea activitatii creierului.

1O. Neurobica – exercitii fizice realizate numai cu ajutorul simturilor, ca de exemplu: imbracatul pe intuneric.

11. Crearea povestilor – ganditi-va la o poveste pe care o veti spune prietenilor, in care sa existe un fir epic, glume si alte detalii.

12. Teste grila de cultura generala – contribuie la imbunatatirea culturii generale prin acumularea zilnica de noi informatii.

13. Sudoku – este unul dintre cele mai solicitante exercitii pentru stimularea creierului.

Sursa

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi