5 secrete bine stiute despre fericire

136966778_3921804224537727_6968253021234637511_n

Exista totusi 5 secrete bine stiute despre fericire, pe care vreau sa ti le ofer cu mare drag, pentru ca apreciez timpul pe care mi-l acorzi si imi doresc ca viata ta sa fie una de poveste.

1.Adopta obiceiuri noi ce te duc mai aproape de ceea ce iti doresti

Daca rezultatele pe care le ai in momentul prezent nu sunt cele pe care le doresti, cu siguranta ai dezvoltat anumite obiceiuri ce ti-au influentat comportamentul tau. Poate ca nu ti-ai dat voie sa te cunosti, poate ca nu te crezi in stare ca poti sau poate esti inconjurat de oameni toxici ce nu te ajuta. Indiferent de ce anume este in exteriorul tau, atentia trebuie mutata catre tine. Observa ce obiceiuri nu iti fac cinste, ce nu te ajuta sa evoluezi si sa cresti si decide chiar acum sa le inlocuiesti cu unele productive.

2. Gaseste simplitatea din complexitate

Adopta un nou mod de a aborda problemele si fa din lucrurile ce pentru altii par dificile, unele simple. Atunci cand majoritatea oamenilor se agita si se enerveaza, tu pastreaza-ti calmul si noteaza pe o foaie de hartie moduri de actiune prin care poti rezolva dificultatea respectiva. Avandu-le notate acele lucruri, poti gasi mai usor solutii importante. Incearca!

3. Ajuta-i pe altii

Cand ii ajutam pe ceilalti de fapt ne ajutam pe noi insine. Un zambet pe chipul unui om desenat de noi astazi, se va intoarce triplat asupra noastra, la fel si raul pe care il facem unui om se intoarce asupra noastra tot amplificat. Ajutand pe altii sa fie fericiti, vom avea parte si noi de fericire. Cand ajuti castigi 2 lucruri importante: Schimbi pentru moment viata unui om si iti asiguri si tu un ajutor in viitor. Ajuta TU primul si fii un exemplu pentru noi toti. Sunt gata sa invat de la tine lucruri importante.

4. Fii recunoscator

Cel mai nefericit om este cel care uita sa fie recunoscator pentru tot ce are in acest moment. Doar cei ce sunt recunoscatori pentru ce au vor avea si mai mult si vor stii sa foloseasca toate resursele pentru ca viata lor sa fie una minunata.

5. Traieste momentul prezent

Doar traind acum in momentul prezent poti sa fii fericit si sa simti aceasta stare mult mai des. Cu cat vei lasa ca mintea sa se cufunde in trecut cu atat iti vei condamna fiecare zi la suferinta si nu meriti asta. Trecutul a ramas in urma si nimic de acolo nu mai poate fi schimbat. Traieste aici si acum si bucura-te de fiecare clipa. In final iti doresc sa iti dai voie sa cunosti adevarata fericire si sa te bucuri de acest minunat sentiment intreaga ta viata. Vreau sa iti dau un mic pont si anume.. Cu cat vei invata si pe alti oameni sa cunoasca si sa traiasca fericirea cu atat vei ajunge sa cunosti si sa traiesti si tu cat mai mult fericirea.

Sursa: Florin Iacob

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi