Cum ne afecteaza viata energiile negative

0.4

Asa cum probabil stii deja, oamenii pozitivi sunt scufundati intr-o energie pozitiva si oamenii negativi sunt scufundati intr-o energie negativa.

Noi tindem sa percepem energia ca pe ceva ce alti oameni au. Sigur uneori ne simtim negativi, dar stiai ca uneori negativitatea se poate instala fara ca noi sa stim?

Asta pentru ca uneori negativitatea vine deghizata ca “realitate”. Este usor sa spui: “Sunt doar realist” in loc sa indraznesti sa visezi – si sa crezi in visul tau.

Ai putea chiar sa consideri ca oamenii pozitivi nu sunt realisti – ca sunt naivi, ca traiesc cu capul in nisip ca strutul, ca au un zambet fals pe fata lor in momente de dificultate etc. Sunt chiar “idioti” sau e ceva legat de pozitivismul lor?

Nu inseamna neaparat ca daca esti realistic esti automat negativist. Cand vezi lumea dintr-o perspectiva realistica, daca versiunea TA de realitate este negativa atunci automat vei fi negativ. Atunci cand vei fi conditionat sa crezi ca orice poate merge rau, atunci chiar va merge rau si orice ar putea merge bine o sa mearga rau de asemenea. Convingerile tale din subconstient te transforma intr-o persoana negativista fara sa iti dai seama.

Si daca asta e adevarat, cum sa iti dai seama de asta? Cum sa iti dai seama ca norul de energie negativa in care esti atrage oamenii gresiti, situatiile gresite si sentimentele gresite? Si cum poti sa te asiguri ca nu iti dezvolti continuu aceasta negativitate?

Iata niste intrebari pe care ar trebui sa ti le pui:

  • Te plangi? Tot timpul sau doar uneori?
  • Discuti de obicei cu ceilalti despre ceea ce este rau in lume decat despre ceea ce este bine? Asta include “vremea groaznica”, traficul “oribil”, guvernul “idiot”, legi “stupide” etc.
  • Critici? Tot timpul sau doar anumiti oameni?
  • Crezi ca nu ai control asupra rezultatelor din viata ta?
  • Esti atras de drama si dezastre? Cand e o stire de genul la televizor, trebuie neaparat sa o vezi?
  • Te simti victimizat? Vorbesti despre ceea ce iti fac oamenii tie?
  • Esti recunoscator pentru ceea ce ai sau vei fi recunoscator cand lucrurile vor merge mai
    bine pentru tine?
  • Simti ca ti se intampla si tie ceva? Sau simti ca viata ta e plictisitoare si anosta?

Ultimele doua intrebari sunt importante. Daca nu esti recunoscator decat atunci cand lucrurile ies asa cum vrei tu, atunci esti negativ. Recunostinta este pozitiva. Daca esti recunoscator pentru ceea ce ai in viata, atunci inviti energia pozitiva in viata ta.

Cand te victimizezi si spui cate lucruri ti se intampla tie e usor sa fii negativ deoarece iti convine sa cedezi puterea altcuiva. Sa dai vina pe altcineva. Iti trebuie curaj sa accepti ca iti creezi propria experienta de viata.

Daca ai raspuns pozitiv la mai mult de 2 intrebari, inseamna ca esti o persoana negativa. Pentru a te curata de energia negativa si sa iti cresti vibratia, trebuie sa te antrenezi sa alegi o atitudine pozitiva.

Iata o alta idee interesanta de luat in considerare: nu ai observat ca oamenii pozitivi obtin aproape tot timpul ce isi doresc, si chiar daca lucrurile nu ies cum vor ei, ei tot se bucura de viata…in timp ce oamenii negativi se plang si se vaita de esecurile lor si chiar de lucrurile bune din viata lor? Pentru ca in negativismul lor nici macar nu mai vad lucrurile bune.

3 pasi pentru a te curata de energia negativa

Asuma-ti responsabilitatea – Cand crezi ca este vina altcuiva pentru ceea ce ti se intampla, suferi foarte mult deorece te consideri neandreptatit si nu stii ce ai facut ca sa meriti asta. Cand realizezi ca totul se revarsa dinlauntrul tau, vei incepe sa te autoeduci spre pace si bucurie.

Incepe sa inlocuiesti gandurile negative cu cele pozitive – acest lucru ia timp si e nevoie de multa practica, dedicare si decizia clara de a vedea lumea prin “lucrurile care pot merge bine” decat “lucrurile care pot merge rau”. Trebuie sa iti reamintesti de fiecare data cand realizezi ca te porti sau vorbesti in mod negativ.

Depaseste problemele trecutului; incearca sa vezi lucrurile pozitive inaintea celor negative; incearca sa iti asculti intuitia, ceea ce iti spune sufletul inaintea realitatii; creeaza-ti o realitate in imaginatia ta si manifesta-te conform ei. Nimeni nu vrea ca energia negativa sa le impregneze vietile desi multi ii permitem.

Dar ii permitem in mod inconstient, bazandu-ne pe situatiile din trecut care ne sugereaza niste rezultate inevitabile. Cand depasesti situatiile din trecut si realizezi ca viitorul nu depinde de ele, ci de tine si de atitudinea ta – atunci poti sa incepi sa iti traiesti viata in mod constient.

Ce se va intampla atunci? Energia ta pozitiva va atrage ca un magnet ceea ce consideri tu ca este bine si potrivit pentru tine: oameni, situatii, lucruri… si vei observa o mare schimbare in ceea ce priveste fericirea si pacea interioara.

De ce sa nu alegi energia pozitiva? Fa niste schimbari in interiorul tau si vei vedea repede schimbari pozitive in viata ta.

Sursa: https://devorbacutine.eu/cum-energia-negativa-iti-afecteaza-viata-si-cum-poti-sa-te-cureti-de-ea/

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi