”Fiti alaturi de copiii vostri. Indiferent de rezultate, nu treceti cu cizmele butucanoase peste sufletele lor!” – Dr. Vasi Radulescu

55744462_2401053983279433_2951405730860630016_n

Doctorul Vasi Radulescu, una dintre cele mai cunoscute personalitati din medicina in mediul online romanesc, a povestit, pe pagina sa de Facebook, despre experienta sa legata de esecul la un examen. El i-a indemnat pe parinti sa gestioneze cu delicatete astfel de momente si sa fie alaturi de copii indiferent de notele obtinute la examene.

„Un esec e o lectie. Daca sunteti parinti si copiii vostri au luat note mai mici decat va asteptati, nu-i nicio tragedie. Nu treceti cu ghetele peste sentimentele lor. Stati aproape si fiti convinsi ca totul va fi bine oricum, chiar daca nu au prins cel mai bun liceu sau cea mai buna clasa.

N-as miza nici pe pozitia de fruntas in clasa. Fiecare om invata toata viata si trebuie sa profite de scoala, de timpul liber, de conexiunile umane, toate pentru a deprinde informatii, aptitudini, experienta.

Chiar daca nu esti primul, tot poti ajunge un inginer stralucit. Sau un scriitor. Sau medic de top. Conteaza sa depui munca, sa perseverezi, sa nu renunti la primele hopuri avute, sa ai incredere ca lucrurile se vor aseza, cu energie din partea ta si din alte parti. Esecuri vor mai fi, succese la fel.

Fiti alaturi de copiii vostri si, indiferent de rezultate, nu treceti cu ghetele alea butucanoase peste sufletele lor. Educatia e fir continuu al vietii, nu e un examen.

Cat timp exista educatie continua, bun simt, respect, munca, pofta de cultura, aplecare spre frumos, dorinta de a cunoaste versiuni superioare ale propriilor persoane, parinti misto, profesori excelenti, copiii vor merge in directia buna si vor ajunge bine de tot.

Cum ziceam, lucrurile pe undeva se asaza.”

Sursa –  pagina facebook dr Vasi Radulescu

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi