OMUL -INGER – A fost abandonat de tatal sau la varsta de 3 ani si …

A fost abandonat de tatal sau la varsta de 3 ani si a crescut cu 3 fiice vitrege diferite.

Este dislexic. (Dislexia este o tulburare de invatare care implica dificultati de citire din cauza problemelor de identificare a sunetelor si a modului in care acestea se raporteaza la litere si cuvinte (decodare). Numita si dizabilitate de citire, dislexia afecteaza zonele creierului care proceseaza limbajul.)

Visul sau de a deveni jucator de hochei a fost spulberat de un accident grav.

Fiica lui a murit la nastere.

Sotia lui a murit intr-un accident de masina.

Cel mai bun prieten al sau, River Phoenix, a murit de supradoza.

Sora lui, are leucemie.

Si cu tot ce s-a intamplat, Keanu Reeves nu pierde niciodata o ocazie de a ajuta oamenii care au nevoie.

La filmarea filmului ′′ Casa de pe lac „, a auzit conversatia a doi participanti la vestiar; unul a plans pentru ca si-ar pierde casa daca nu ar plati 20,000 de dolari si in aceeasi zi Keanu a introdus suma necesara in contul bancar al femeii; a donat si sume stratosferice spitalelor.

In 2010 si de ziua lui, Keanu a intrat intr-o brutarie si si-a cumparat o briosa cu o lumanare, a mancat-o in fata brutariei si a oferit cafea oamenilor care s-au oprit sa vorbeasca cu el.

Dupa ce a castigat sume astronomice pentru trilogia Matrix, actorul a donat peste 50 milioane de dolari personalului care s-a ocupat de vestiar si efecte speciale: adevaratii eroi ai trilogiei, asa cum ii numea el insusi.

De asemenea, a dat un Harley-Davidson la fiecare dintre cascadorii duble. Cheltuieli totale de peste 75 milioane de dolari. Si pentru multe filme de succes; a renuntat chiar la 90 % din salariu pentru a permite productiei sa angajeze alte vedete.

In 1997, unii paparazzi l-au gasit chiar petrecand o dimineata cu un vagabond in Los Angeles, ascultandu-l si impartasindu-si viata pentru cateva ore.

Cele mai multe vedete atunci cand fac un gest caritabil il declara tuturor mass-media.

Keanu Reeves nu a pretins niciodata ca face acte de caritate, pur si simplu ca o chestiune de principii morale si sa nu arate mai bine in ochii altora.

Acest om ar putea cumpara totul, iar in schimb in fiecare zi se ridica si alege un lucru pe care nu-l poti cumpara: sa fii o persoana!

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi