Sedinte Skype

Sedintele online video si/sau audio se desfasoara intr-o maniera cat mai apropiata de intalnirea reala din cabinet.
Pentru a fi in legatura directa, in timp real este nevoie de o conexiune buna la internet, o camera video tip webcam, un cont activ pe Skype si programul Skype instalat in calculator.

Add me to Skype - Psiholog Online
» Get Skype, call free!

Daca va ganditi sa apelati la acest serviciu, probabil faceti parte din randul oamenilor ocupati sau nu va aflati in acelasi oras cu psihologul. Deasemenea, este posibil sa fiti plecati in strainatate si este de inteles ca va simtiti mult mai confortabil sa discutati in limba materna despre problemele personale, de natura emotionala sau cognitiva. La acest tip de serviciu psihologic mai puteti apela si in situatia in care nu sunteti in masura sa plecati de acasa pentru un motiv sau altul, v-ati mutat in alta localitate sau in alta tara, pentru o anumita perioada de timp si doriti sa continuati terapia, sau aveti nevoie, la un moment dat, de o discutie cu psihologul. Consilierea online poate fi solicitata in acelasi timp sau inaintea altor demersuri psihologice, oricare ar fi acestea.
Odata cu raspandirea internetului, absenta frontierelor geografice ofera posibilitatea de a gasi psihologul care are experienta si intelegerea necesare pentru situatiile particulare prin care treceti.
Printre avantajele consilierii online se numara anonimatul total garantat (spre exemplu cupluri homosexuale, celebritati, persoane publice), intimitatea si siguranta oferite (spre exemplu victimele violentelor sexuale), dar si posibilitatea de a beneficia de servicii psihologice in limba romana pentru cei care sunt plecati in alte tari.
Studiile stiintifice efectuate in mai multe tari demonstreaza ca sedintele online (consiliere psihologica sau psihoterapie, individuale, de cuplu sau coaching) au acelasi efect si sunt la fel de eficiente ca sedintele care se desfasoara intr-un cabinet. Spre exemplu, o cercetare publicata de Asociatia Americana de Psihiatrie (Psychiatric Services, April 2012) a evaluat eficacitatea sedintelor video asupra a 98.609 pacienti cu probleme de sanatate mentala, rezultand ca numarul pacientilor spitalizati s-a diminuat cu 25% in urma utilizarii sedintelor la distanta.
Serviciile psihologice online inregistreaza o crestere importanta in ultima perioada, dar isi justifica rolul si importanta prin faptul ca sunt eficiente si foarte practice.

Facebook Video Calling

google