Top 16 recomandari ale lui Osho sau “Cum sa-ti gasesti echilibrul in viata”

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Top 16 recomandari ale lui Osho sau “Cum sa-ti gasesti echilibrul in viata”

Loading

000000.1

Osho a fost unul dintre cei mai renumiti filozofi si lideri spirituali. S-a nascut in India, in anul 1931 si a trait pana in 1990. Prin invataturile sale a influentat in mod pozitiv viata a milioane de oameni din intreaga lume. Desi, exista numeroase carti sub semnatura Osho, el nu a fost scriitor. A fost insa un redutabil speaker, tinand numeroase prelegeri in care le vorbea oamenilor despre principiile si filozofiile de viata pe care le promova. 

Discursurile lui Osho au fost inregistrate si, ca urmare a acestora, au fost scrise numeroase carti de catre discipolii sai care au transmis mai departe invataturile acestuia.

Iata cateva dintre filosofiile de viata ale marelui lider spiritual, Osho.

1.Sa traiti mereu in prezent. Nu va lasati purtati de gandirea mecanica indreptata spre trecut sau viitor. Nici trecutul, nici viitorul nu exista. Primul e doar in amintirea voastra, celalalt e doar in imaginatie. Doar momentul prezent e cel viu si real.

2. Fiecare persoana vine in aceasta lume cu un destin de indeplinit, un mesaj ce trebuie transmis, cu o sarcina ce trebuie sa fie dusa la sfarsit. Nu esti aici accidental, ci esti aici intentionat. Exista un rost in spatele tau. Universul intentioneaza sa faca ceva prin tine.

3. Esti bogat daca iti daruiesti iubirea in mod neconditionat, altfel esti un simplu cersetor.

4. Nu prin educatie se ajunge la cunoasterea adevarului, ci prin practica spirituala.

5. Cine esti tu ca sa-i schimbi pe altii?

6. Nu la lumea materiala este necesar sa renuntam, ci la trecut si la conditionarile acestuia, la sistemul de convingeri gresite care ne inlantuie si pe care fiecare generatie il impune celor urmatoare.

7. Nu judeca, fii iubitor!

8. Viata este ca o curgere, ca un fluviu, este o miscare continua, insa oamenii cred ca ei reprezinta ceva static. Numai obiectele sunt statice si numai moartea este incremenita, viata este o continua miscare. Cu cat exista mai multa miscare, cu atat viata este mai abundenta, iar o astfel de viata aduce cu sine extraordinare schimbari in fiecare clipa.

9. Poarta-te cu aproapele tau asa cum ai vrea sa se poarte el cu tine.

10. Nu exista viitor daca tu nu-l creezi. Orice se intampla maine, va fi creatia ta si trebuie facut astazi, acum, deoarece din pantecele zilei de astazi se va naste ziua de maine.

11. Fii, nu incerca sa devii.

12. Adevarata savoare a vietii o gasesti in interiorul tau.

13. Dragostea trebuie sa fie o relatie prieteneasca, in cadrul careia nimeni nu este superior, in care nimeni nu ia deciziile, in care amandoi partenerii sunt pe deplin constienti de faptul ca sunt diferiti, ca felurile in care abordeaza viata sunt diferite, ca gandesc diferit si, totusi, cu toate aceste deosebiri se iubesc.

14. Inceteaza sa te judeci. In loc de a te judeca, trebuie sa incepi sa te accepti cu toate imperfectiunile tale, cu toate slabiciunile, toate erorile, toate esecurile. Sa nu-ti ceri sa fii perfect. Asta ar insemna sa-ti ceri imposibilul si desigur ca te vei simti frustrat. La urma urmei, esti doar o fiinta umana.

15. Fa ca rasul sa fie rugaciunea ta. Razi mai mult. Nimic nu elibereaza energiile blocate mai bine ca rasul. Nimic nu te face inocent asa cum o face rasul.

16. Nu este nevoie sa stii unde mergi. Nu este nevoie sa stii de ce mergi. Tot ceea ce trebuie sa stii este faptul ca mergi plin de veselie, iar daca faci asta, nu poti da gresi.

 Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

De aceea, va rugam:

  • Referiti-va, pe cat posibil, doar la subiectul postarii.
  • Folositi un limbaj decent.
  • Daca intrati in polemici cu alti comentatori, folositi argumente, nu injurii.
  • Comentariile care nu respecta aceste cerinte nu vor putea fi publicate.
  • Va multumim si va asteptam cu interes opiniile si suge

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×