Unii oameni vin in viata ta doar pentru a te invata sa nu fii ca ei

79668260_2716193785085611_1207028342960685056_n

Fiecare persoana care intra in viata noastra ne invata ceva anume – fie ca este vorba despre fericire, iubire, incredere in sine, fie ca vorbim despre durere, suferinta, tristete, dezamagire.  

In timp ce uneori nu ne dam seama de sensul anumitor relatii dificile (toxice, negative), astfel de oameni ne ajuta sa avem o viziune mai clara cu privire la lumea in care traim.

Cu alte cuvinte, experientele pe care le traim alaturi de ei ne vor invata ce sa pretuim si ce ne aduce doar suferinta.

Ele ne ajuta sa intelegem ce nu ne dorim in viata noastra.

Cand suntem intr-o relatie dificila (nu doar de iubire, ci si de prietenie), durerea in sine ne face sa ne reevaluam prioritatile in viata si comportamentul fata de oamenii din jurul nostru. Ne ajuta sa pretuim sentimentele frumoase si sa invatam sa fim mai buni.

Toata aceasta experienta ne permite sa ne descoperim cu adevarat si, uneori, chiar sa ne schimbam.

Nu trebuie sa pastram in viata noastra oamenii care ne invata sa nu fim ca ei

Lectiile pe care acesti oameni vor sa le invatam sunt foarte simple:

– sa nu fim ca ei;

– sa nu facem ca ei;

– sa nu traim ca ei.

Ce este foarte important de stiut este faptul ca nu este datoria noastra sa incercam sa ii schimbam. Noi trebuie doar sa mergem mai departe cu viata noastra.

Cand ne indepartam de oamenii care ne ranesc ne dam seama ca viata nu este atat de neagra pe cat ne fac acestia sa credem.

In acest sens, ar fi foarte important sa nu ne mai concentram prea mult pe ce fac acesti oameni, ci pe lectiile pe care le putem invata din tot ce am experimentat, incercand astfel sa crestem si sa lucram la increderea in noi insine.

Viata este mult prea scurta pentru a pune accent pe ce spun sau fac oamenii din jurul nostru. Din acest motiv, cea mai buna decizie pe care o putem face este sa incercam sa indepartam cat mai mult de tot ce inseamna negativism si durere si sa atragem in viata noastra doar oameni pozitivi, cu suflet bun si plin de iubire.

Sursa: https://www.kudika.ro

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi