10 abilitati ale creierului care demonstreaza ca suntem capabili de orice

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

10 abilitati ale creierului care demonstreaza ca suntem capabili de orice

Loading

000000.5

Aceste 10 abilitati ale creierului dovedesc ca suntem capabili de orice reusita. Creierul uman este uimitor. Are capacitatea de a se transforma, de a ne ajuta sa ne indeplinim orice vis si de a ne face capabili de orice performanta. Pentru ca toate aceste lucruri sa se intample, trebuie doar sa intelegem principiile dupa care functioneaza creierul.

Creierul nu percepe diferenta dintre realitate si imaginatie – creierul reactioneaza deci la orice gand pe care il avem, neavand capacitatea de a face diferenta dintre real si imaginar. De aceea persoanele pozitive se simt mai fericite, iar cele pesimiste sunt mai nefericite si tot din aceasta cauza pastilele de tip placebo sunt eficiente.

Munca de natura intelectuala nu oboseste creierul – senzatia de oboseala mentala apare din cauza emotiilor noastre pentru ca, in esenta, munca intelectuala nu oboseste creierul. Compozitia sangelui care iriga creierul nu sufera nicio schimbare in urma unei munci intelectuale intense, spre deosebire de sangele din venele unei persoane care a prestat o munca fizica, a carui chimie sufera schimbari considerabile.

De cele mai multe ori, creierul functioneaza pe “mod automat” – majoritatea gandurilor de astazi sunt ganduri de ieri. De aceea este atat e dificil pentru pesimisti sa isi schimbe tiparul de gandire. Pentru a reusi, aceste persone trebuie sa isi “curete” gandurile si sa reactioneze, la inceput in mod impus, intr-o maniera pozitiva.

Vedem lucrurile pe care le gandim – asadar, orice gand devine o experienta de viata. Spre exemplu, daca visezi sa pleci intr-o vacanta intr-o anumita destinatie, incepi brusc sa vezi acea destinatie peste tot: la televizor, in reviste, etc. Daca vrei sa schimbi lumea din jurul tau, schimba-ti mai intai gandurile.

Creierul are nevoie sa fie antrenat, exact ca si muschii – antrenamentele de care are nevoie creierul sunt cititul, sportul in aer liber, alimentatia sanatoasa, calatoriile in locuri noi, dansul si jocurile care iti pun mintea la treaba precum integramele si sudoku.

Creierul nostru nu se odihneste niciodata – chiar si in timpul somnului, creierul lucreaza. De fapt, in timp ce dormim, activitatea creierului este mai intensa decat in timpul zilei.

Creierul are nevoie de o pauza din cand in cand – pentru a nu fi coplesiti de miile de ganduri negative, avem nevoie sa ne deconectam din cand in cand de la ceea ce se intampla in jur pentru a oferi o pauza si sistemului imunitar. Odihna activa  este cea mai folositoare metoda de relaxare atat pentru minte, cat si pentru trup. Meditatia este o metoda ideala de a oferi creierului o pauza.

Uitarea este buna intrucat mentine flexibilitatea sistemului nervos – pentru a stoca amintiri noi, creierul are nevoie sa scape de unele vechi. Nu avem posibilitatea de a selecta amintirile pe care vrem sa le pastram si pe cele la care renuntam, insa informatiile folosite cel mai des sunt tinute minte.

Creierul este insensibil la durere – creierul reactioneaza la durere, insa nu o simte pentru ca nu are receptori de durere.

Creierul poate fi modelat dupa bunul plac – orice activitate determina crearea unor noi conexiuni neuronale. Daca suntem de parere ca nu suntem capabili sa obtinem o promovare, aceasta idee nu va face altceva decat sa se intipareasca in constiinta de sine de-a lungul timpului. Daca insa folosim fraze precum “Voi reusi” sau “Pot face asta”, creierul iti va oferi solutii pentru a reusi”.

Sursa: https://www.yogasat.ro/10-abilitati-ale-creierului-care-demonstreaza-ca-suntem-capabili-de-orice

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.