10 caracteristici ale omului inteligent

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

10 caracteristici ale omului inteligent

Loading

Inteligenta este facultatea de a descoperi proprietatile obiectelor si fenomenelor inconjuratoare, cat si a relatiilor dintre acestea, dublata de posibilitatea de a rezolva probleme noi. Inteligenta nu se masoara doar in nivelul de cunostinte, diplome sau titluri obtinute. Manifestarea inteligentei se arata printr-un sistem de valori complex.

Oamenii inteligenti au o perspectiva asupra vietii care ii inspira si pe ceilalti, iar cei care intra in contact cu ei, isi descopera la randul lor, capacitatile maxime si deschiderea fata de lume.

Iata 10 trasaturi definitorii care ii fac foarte speciali, chiar daca ei nu vor recunoaste niciodata acest lucru:

1. Ei nu vorbesc mult, dar sunt buni ascultatori. Oamenii inteligenti nu vorbesc foarte mult, ei stiu ca a asculta este la fel de important cu a-ti exprima ideile. Nu simt nevoia sa demonstreze ca „stiu” sau sa iasa in evidenta.

2. Bagajul cunostintelor este unul vast. Cunosc si sunt interesati de mult mai multe lucruri decat specializarea lor. Ei au darul unei minti deschise. Le place sa fie stimulati in mod constant de noi si noi idei. Sunt foarte curiosi in privinta altor domenii.

3. Stiu sa combine serviciul, familia si interesele personale cu usurinta. Reusesc in mod surprinzator sa fie foarte prezenti in tot ceea ce fac, fie ca este vorba despre munca, proiecte si viata personala. Reusesc sa se descurce pe mai multe fronturi pentru ca reusesc sa faca mereu cele mai bune alegeri, sa se strecoare cu abilitate si sa gaseasca cele mai convenabile solutii. Pare ca fac acest lucru fara prea mult efort.

4. Se alimenteaza cu informatii. Sunt, ca toti ceilalti, angrenati in social-media, dar pentru ei, acestea nu sunt decat unelte prin care reusesc sa se imbogateasca din punctul de vedere al cunoasterii. De asemenea, acestea sunt unelte prin care reusesc sa se conecteze cu oameni ce au aceleasi interese si pasiuni.

5. Chiar daca sunt intr-o situatie dificila raman cu zambetul pe buze si cauta sa vada partea plina a paharului. Chiar daca lucrurile in jurul lor merg rau, incearca totusi sa zambeasca. Oamenii inteligenti nu se lasa coplesiti, pentru ca prin gandurile lor isi ofera mereu si alternativa ca totul se va sfarsi cu bine.

6. Oamenii inteligenti nu vor incerca niciodata sa capteze atentia prietenilor sau apropiatilor doar pentru a demonstra cat de inteligenti sunt. Oamenii inteligenti se auto-constientizeaza ca fiind asa, dar niciodata nu tin neaparat sa demonstreze unei audiente acest lucru. Mai degraba, telul lor este acela de a impartasi cu ceilalti din cunoasterea lor, inspirandu-i si deschizandu-le orizonturile.

7. Daca sunt liderii unui grup, ei vor face tot posibilul ca persoanele cu care colaboreaza sa devina mai destepte, mai sociabile si mai populare decat ei. Daca se afla in pozitii de management, vor face toate eforturile de a-i stimula pe oamenii din echipa lor, de a-i provoca sa scoata la iveala tot ce au mai bun. Stiu ca inteligenta poate fi si sinergetica – ca intr-un organism viu, membrii echipei aduc calitati unice care compun un intreg.

8. Au talente ascunse pe care nu le arata nimanui. Oamenii inteligenti au abilitati ascunse pe care le demonstreaza atunci cand e nevoie. Nu simt nevoia de a se manifesta in fata celorlalti cu tot ceea ce stiu si pot sa faca, doar ca sa demonstreze ca ei sunt cei mai buni.

9. Educatia lor ramane un mister. Au avut sau nu au avut parte de educatie scumpa sau au fost autodidacti? Nu vei sti acest lucru, pana nu vei avea CV-ul lor in fata.

10. Un om inteligent nu te va face niciodata sa te simti prost. Niciodata nu ar incerca sa faca pe cineva sa se simta ridicol, mai putin destept. Au invatat ca oricine face acest lucru.

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

 

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.