Top 10 cele mai frumoase citate despre copilarie

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Top 10 cele mai frumoase citate despre copilarie

Loading

1.”Un copil este un inger ale carui aripi descresc pe masura ce aripile ii cresc.”

Mark Twain

2. “Copilaria este o lume de miracole si de uimire a creatiei scaldate in lumina, iesind din intuneric, nespus de noua si proaspata si uluitoare.”

Eugen Ionescu

3. “Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.”

Henry Ward Beecher

4. “Copilaria este o lume de miracole si de uimire a creatiei scaldate in lumina, iesind din intuneric, nespus de noua si proaspata si uluitoare.Copilaria se termina atunci cand lucrurile inceteaza sa ne mai mire.”

 Eugene Ionesco

 5. “Copilaria dureaza toata viata. Ea se intoarce mereu pentru a insufleti sectiuni mari ale vietii de adult. Poetii ne vor ajuta sa gasim copilaria vie din noi, aceasta lume permanenta, durabila, de neclintit.”

Gaston Bachelard

6. “Orice om care a reusit sa supravietuiasca copilariei sale, are suficienta informatie despre viata pentru tot restul zilelor sale.”

Flannery O’Connor

7. “Copiii sunt educati de comportamentul adultului, nu de cuvintele sale.”

Carl Jung

8. “Copiii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot.”

 Giacomo Leopardi

9. “Un copil poate sa invete oricand un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stai locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste.”

Paulo Coelho

10. “Copilului poti sa-i spui tot, tot; intotdeauna m-a uimit cat de putin cei mari, tatii si chiar mamele, isi cunosc copiii. Copiilor nu trebuie sa le ascunzi nimic sub pretextul ca sunt inca mici si e prea devreme pentru ei sa stie ceva. Ce idee trista si nefericita! Si ce bine isi dau seama copiii ca parintii lor ii cred prea mici si prea nestiutori, cand ei, in realitate, inteleg totul. Adultul nu stie ca, pana si in chestiunea cea mai dificila, copilul ii poate da un sfat util.”

 Dostoievski

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×