10 citate de suflet de la Eckhart Tolle menite sa-ti usureze suferinta emotionala

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

10 citate de suflet de la Eckhart Tolle menite sa-ti usureze suferinta emotionala

Loading

Poate ca ai auzit de Eckhart Tolle si de cartea sa Puterea prezentului (The Power of Now).

Putem privi aceasta carte ca pe o provocare: imaginea pe care o dam acum realitatii este intr-adevar si cea mai adecvata, adevarul ultim despre noi insine?

Stim cine suntem, care este puterea noastra reala si in ce rezida ea?

Insa ea este, de fapt, o calatorie spirituala in care sa depasim locurile comune ale gandirii cotidiene.

Cea mai inradacinata prejudecata este aceea ca suntem totuna cu mintea noastra.

Intr-adevar, mintea poate fi un instrument extraordinar, dar in acelasi timp este principala sursa a anxietatii noastre. 

Cu fluxul ei constant de ganduri despre trecut si griji legate de viitor, mintea ne macina personalitatea, linistea, potentialul si ne impiedica dezvoltarea spiritului.

Iata 10 citate de suflet ale lui Eckhart Tolle – menite sa-ti usureze suferinta emotionala.

1.Capitularea vine cand nu te vei mai intreba “De ce mi se intampla mie asta!”. Acceptarea inacceptabilului este cea mai mare sursa de gratie divina din aceasta lume.

2. Adu acceptarea in non-acceptarea ta. Adu capitularea in lupta ta, apoi asteapta sa vezi ce se intampla.

3. Cateodata, sa te predai inseamna sa renunti la a mai incerca sa intelegi si sa te obisnuiesti cu ideea ca e mai bine sa nu stii.

4 Atunci cand accepti un moment asa cum este, indiferent de forma lui, esti mai calm, esti in pace.

5. Daca inveti lectia acceptarii si intampini cu bucurie sfarsiturile din viata ta, vei descoperi ca sentimentul de goliciune pe care il aveai inainte se transforma intr-o pace sufleteasca imensa.

6. Suferinta incepe cand cataloghezi o situatie drept rea. Aceasta cauzeaza o contractie      emotionala. Cand lasi lucrurile sa fie asa cum sunt, fara sa le dai nume, tu detii puterea asupra lor. Durerea te indeparteaza de puterea ta, de puterea vietii insesi.

7. Este suferinta cu adevarat necesara? Si da, si nu. Daca n-ai fi suferit, n-ai fi ajuns la eul tau din adancul sufletului, n-ar fi fost umilinta, n-ar fi fost compasiune.

8. Atunci cand iti provoci singur suferinta, cel mai probabil le creezi si altora suferinta.

9. Adevarata libertate este sa traiesti ca si cand tu ai ales sa simti orice ar fi sa simti sau sa experimentezi in acest moment. Acest aliniament interior cu prezentul inseamna sfarsitul suferintei.

10. Toate lucrurile sunt interconectate. Buddhistii au sustinut-o dintotdeauna, fizicienii o confirma acum. Nimic din ceea ce se intampla nu este un eveniment izolat. Cu cat etichetam anumite situatii, cu atat le izolam mai mult. Si ne fragmentam propria viata prin ganduri.

Sa va fie cu folos,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×