10 lecții minunate despre viață pe care le-am învățat de la Louise L. Hay

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

10 lecții minunate despre viață pe care le-am învățat de la Louise L. Hay

Loading

Louise Hay ne amintește că purtăm întreaga responsabilitate pentru toate evenimentele din viața noastră – atât pentru cele mai bune, cât și pentru cele mai rele.

Fiecare gând al nostru creează literalmente viitorul nostru. Forțele universului nu ne judecă și nu ne critică niciodată. Ele ne acceptă așa cum suntem.

Și apoi, gândurile noastre sunt reflectate automat.

Prima ei carte, intitulată „Vindecă-ți corpul”, a fost publicată în 1976.

Pe lângă munca sa de scriitoare, a fost o maestră a vizualizării, a proceselor de autocurățare și a fizioterapiei, reușind să învingă și cancerul.

Acum, să aruncăm o privire la numeroasele ei mesaje de învățătură și schimbare a sorții:

„Dragostea este un leac magic. Poate face minuni atunci când ne iubim pe noi înșine.”

Louise avea perfectă dreptate, dragostea este ceea ce ține totul împreună. Dacă poți să te accepți pe deplin, vei experimenta lucruri incredibile. Acceptarea și iubirea de sine te pregătesc pentru a primi dragostea altora, creând astfel o viață mai fericită.

„Sunt capabil să renunț la sentimentul de nevrednicie. Merit ce e mai bun de la viață și îmi permit să mă bucur de aceste lucruri bune.”

Aici intervine stima de sine. În loc să te învinovățești pentru toate și să cauți greșelile în tine, concentrează-te pe lucrurile bune din viața ta. Ceea ce nu poți schimba, nu merită să te preocupe, dar dacă poți schimba ceva, fă-o fără a te autocritica.

„Fiecare gând al nostru ne construiește viitorul.”

Fii atent la gândurile care îți trec prin minte pe parcursul zilei. Gândurile pozitive aduc lucruri bune, în timp ce gândurile negative aduc lucruri rele. De ce să pierdem timpul îngrijorându-ne, când putem crea o viață mai frumoasă? Noi ne creăm propria realitate.

„Sunt deschis la darurile lumii exterioare.”

Lucrurile bune și frumoase sunt peste tot în jurul nostru, trebuie doar să le observăm. Grijile nu aduc nimic bun, așa că nu te stresa inutil, altfel vei alunga lucrurile pozitive din viața ta.

„Am observat că Universul iubește oamenii recunoscători. Cu cât ești mai recunoscător, cu atât ai parte de mai multe lucruri bune.”

Respiră? Fii recunoscător pentru asta! Poți citi acest articol? E minunat, fii recunoscător. Ești înconjurat de oameni care te iubesc? Mulțumește-le. Fii recunoscător pentru tot ce ai.

„Îndrăznește să faci primul pas, nu contează cât de mic este.”

Cele mai bune lucruri în viață se întâmplă spontan. Dacă o nouă oportunitate bate la ușa ta, îndrăznește să o accepți. Chiar dacă lucrurile nu merg cum ai planificat, vei învăța multe. Cel mai important este să înveți și să experimentezi, ceea ce te face înțelept.

„Suntem mai mult decât un corp sau o personalitate. Spiritul interior este ceea ce este frumos și iubitor, indiferent de aparențele exterioare.”

Valorile interioare au o putere mult mai mare decât crezi. În tine există lumină și energia Universului. Ignoră idealurile de frumusețe promovate de media, ești frumos așa cum ești!

„Pune fericirea și bucuria în centrul vieții tale!”

O zi fără râs este o zi pierdută. Trăiește în prezent, bucură-te de momente și râzi cât de mult poți. Louise spunea: „Adu-ți aminte cât de fericit erai când erai copil. Fă la fel acum, trăiește acele momente de fericire în viața ta actuală.”

„Când iertăm și eliberăm problema, nu doar că ne ușurăm de o povară mare, dar ne acceptăm mai bine și pe noi înșine.”

Nu există un sentiment mai bun decât acela de a ierta pe cineva. Atunci sufletul nostru se eliberează de emoțiile negative și putem merge mai departe.

„Puterea este întotdeauna în prezent.”

Nu subestima niciodată puterea momentului prezent! Trecutul a trecut, viitorul este necunoscut. Prezentul este un dar, care oferă multe oportunități, trebuie doar să le valorificăm.

 

Să vă fie cu folos,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×