Top 10 lucruri interesante despre creierul tau

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Top 10 lucruri interesante despre creierul tau

Loading

grafoterapie 3

1. Creierul reprezinta aproximativ 2% din greutatea corpului, dar consuma pana la 20% din energia acestuia. Energia este folosita pentru transmiterea informatiei la nivel celular, dar faciliteaza si comunicarea dintre neuroni.

2. Relaxarea si meditatia ajuta functiile creierului. Studii recente au aratat ca cei care au meditat timp de 30 de minute pe zi timp de 8 saptamani au avut schimbari majore in partile creierului destinate memoriei, empatiei sau stresului.

3. Rasul este cel mai bun remediu pentru creier. Rasul sau chicotelile reduc nivelul de stres, scad tensiunea arteriala si influenteaza benefic si sistemul cardiovascular.

4. Femeile insarcinate, care fac cate 20 de minute de exercitii fizice, de trei ori pe saptamana, in al doilea si al treilea trimestru de sarcina, nasc copii care au o activitate cerebrala mai dezvoltata.

5. In timpul sarcinii, creierul femeii se micsoreaza uşor. Acesta isi revine insa la dimensiunea normala dupa sase luni.

6. In timpul unui orgasm, creierul produce atat de multe dopamine incat la un RMN ar semana cu cel al unei persoane care a consumat heroina.

7. Creierul simte respingerea sociala ca pe o durerea fizica.

8. Consumul excesiv de dulciuri si de bauturi carbogazoase iti poate reduce capacitatea intelectuala in doar sase saptamani

9. Creierul tau este mai activ cand dormi decat atunci cand esti treaz. Pe langa activitatea de recuperare fizica, in timpul somnului se formeaza si memoria de lunga durata si se solidifica alte conexiuni neuronale.

10. Iti folosesti 100% din creier. Ideea ca ne folosim doar pana in 10% din creier este un mit. Adevarul este ca iti activezi, la nevoie, anumite zone din creier in functie de activitatile pe care le executi, asadar unele activitati iti solicita creierul mai mult, altele mai putin.

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

 

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×