10 metode prin care iti poti ajuta copilul sa devina mai inteligent

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

10 metode prin care iti poti ajuta copilul sa devina mai inteligent

Loading

copil inteligent

Toti parintii isi doresc copii cat mai inteligenti. Oamenii de stiinta spun ca exista zece metode prin care micutii se vor dezvolta cognitiv mult mai bine, rezultatele fiind demonstrate prin cercetari.

1. Foarte importante sunt lectiile de muzica, care ii fac pe copii mai destepti. Spre deosebire de grupurile de copii care nu faceau ore de muzica, cei care urmau aceste cursuri au aratat o crestere a nivelului de IQ. Invatarea muzicii are un rol benefic si pentru tineri sau adolescenti, care ajung sa aiba note mai bune si sa invete mai bine si la alte materii.

2. Exercitiile fizice ii ajuta pe copii nu doar sa fie in forma, ci si sa invete cu 20% mai repede, dupa cum a demonstrat un studiu realizat in anul 2007 de cercetatori germani. Dupa ce au facut exercitii fizice, subiectii testati au asimilat mai repede cuvintele din vocabular. Sportul creste fluxul de sange spre zona din creier responsabila cu memoria si invatarea.

3. Nu le citi copiilor, citeste CU ei! Cand cititi povesti celor mici incercati sa le atrageti atentia asupra cuvintelor, nu-i lasati sa se uite doar la poze. Astfel, ei vor incepe sa invete literele si cuvintele mult mai usor.

4. Copiii trebuie sa doarma suficient. O ora de somn pierduta echivaleaza cu doi ani de dezvoltare cognitiva, spun specialistii. Ei au observat ca elevii care iau note mai bune dorm mai mult decat colegii lor cu rezultate mai slabe, o diferenta de 15 minute fiind esentiala.

5. Autodisciplina este mai importanta decat IQ-ul cand este vorba de succes. Elevii care sunt mai ambitiosi si sunt mai interesati sa-si faca temele si sa participe la cursuri vor avea note mai bune. Astfel, performanta scolara tine mai mult de ambitie si oragnizare decat de inteligenta.

6. Casetele si discurile care pretind ca vor face bebelusul mai inteligent ii fac in realitate mai mult rau. Copilul trebuie sa fie activ cand invata, nu sa se uite la televizor, pasiv. Cercetari realizate pe bebelusi de 17-24 de luni au aratat ca micutii care urmareau aceste programe invatau mai putine cuvinte decat cei care isi ocupau timpul cu alte activitati.

7. Alimentatia corecta este esentiala. Un studiu a demonstrat ca elevii au rezultate mai slabe la invatatura daca inainte de un test consuma doar produse bogate in grasimi si sarace in carbohidrati. Nu este bine sa-i hraniti pe copii cu multa carne, oua, branzeturi cu aproximativ o saptamana inainte de un examen important. Un efect benefic au insa produsele cu cafeina si dulciurile, care sunt energizante pentru creier.

8. Copiii fericiti vor deveni adulti de succes si vor fi multumiti de cariera si de viata lor. In medie, acestia au performante superioare, obtin note mai bune si chiar au un salariu mai mare.

9. „Gasca” din care face parte copilul este foarte importanta. Studiile au demonstrat ca un rol important il are cartierul, colegii de scoala ai copilului, cei cu care se imprieteneste. Influenta grupului din care face parte este chiar mai mare decat rolul parintilor in educarea copilului, spun specialistii.

10. Increderea pe care o au parintii in copiilor lor conteaza. Elevii care au beneficiat de aceasta incredere au demonstrat la finalul unui an de scoala ca au castigat cel putin 10 puncte in plus la testul IQ.

Sursa:

Sursa:

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

 

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!