13 moduri prin care putem stimula activitatea creierului

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

13 moduri prin care putem stimula activitatea creierului

Loading

creativ

Exercitiile fizice si mentale sunt trucuri care ajuta la mentinerea sanatatii mintii.

1. Desenul – stimuleaza functionarea creierului din emisfera dreapta, zona rar folosita pentru realizarea activitatilor curente.

2. Jurnalul – tehnica utilizata de Leonardo da Vinci ajuta la patrunderea in propriul subconstient, ajutandu-va sa va cunoasteti mai bine.

3. Vocea interioara – acest exercitiu ajuta la imbunatatirea intuitiei. Astfel, pentru aceeasi problema se identifica 3 solutii, dupa o evaluare atenta a acestora, este pusa in practica cea mai buna solutie, aleasa bineinteles, prin intermediul intuitiei.

4. Jucati “acest lucru sau acela” – reusita acestui joc se numeste intuitie. Astfel, trebuie sa identificati munti, orase, tari etc. avand in fata o simpla fotografie, si o intrebare “este oras sau tara?” sau “este munte sau plaja?”, in functie de modulul jocului.

5. Sedinte de automasaj – acest exercitiu de acupresura stimuleaza activitatea creierului, deci, implicit memoria, atentia, concentrarea etc.

6.. Aerobicul – contribuie la buna oxigenare a sangelui si creste fluxul sanguin de la nivelul creierului, conducand la o relaxare neuronala.

7. Jucati “Rosu sau verde” – este un test care se bazeaza pe spontaneitate si intuitie. Culoarea rosu se asociaza cu nu/fals/stop iar culoarea verde cu da/adevarat/treci, dupa care primiti o intrebare la care trebuie sa raspundeti cu rosu sau verde.

8. Dansul – contribuie la imbunatatirea conditiei fizice, oferind noi provocari creierului.

9. Puzzle-urile – toate tipurile de puzzle ajuta la stimularea activitatii creierului.

1O. Neurobica – exercitii fizice realizate numai cu ajutorul simturilor, ca de exemplu: imbracatul pe intuneric.

11. Crearea povestilor – ganditi-va la o poveste pe care o veti spune prietenilor, in care sa existe un fir epic, glume si alte detalii.

12. Teste grila de cultura generala – contribuie la imbunatatirea culturii generale prin acumularea zilnica de noi informatii.

13. Sudoku – este unul dintre cele mai solicitante exercitii pentru stimularea creierului.

Sursa

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

 

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×