15 Trucuri psihologice care intr-adevar functioneaza

Psihoterapie individuala, de cuplu si familie (EFT) București si online

15 Trucuri psihologice care intr-adevar functioneaza

Loading

Exista multe trucuri psihologice despre care au fost scrise multe carti. Multe dintre ele intr-adevar ajuta profesionistii sa manipuleze oamenii pe neobservate sau ei insisi sa evite influenta celorlalti. Dar ce trucuri utilizeaza cel mai des muritorii de rand?

Ne-am pus aceasta intrebare si am gasit raspunsul pe forumurile Reddit, unde oamenii de diferite profesii impartasesc tehnici psihologice simple care intr-adevar functioneaza. Incercati si convingeti-va! Iata 15 dintre acestea:

1.Niciodata nu intreba barbatul: ”Ai putea sa faci…? – El va percepe intrebarea ca fiind una teoretica. Pentru ca raspunsul “da” ar insemna: “Da, teoretic as putea sa fac”. De aceea, este mai bine sa reformulezi aceasta solicitare in: “Te rog, sa faci…”

2. Daca vrei ca interlocutorul tau sa se simta ciudat sau incomod, in timpul discutiei, periodic priveste-l in centrul fruntii.

3. Daca interlocutorul tau evita intrebarea, intrerupe conversatia, continuand sa-l privesti in ochi. Ii va fi incomod sa opreasca conversatia si va continua sa vorbeasca. Poate ca astfel va dezvalui in detaliu ceea ce are nevoie sau va spune adevarul (daca minte), crezand ca tacerea ta si privirea fixa sunt un semn ca ai ghicit totul.

4. Daca doresti sa stabilesti o relatie cu cineva (de exemplu, la birou), pur si simplu adreseaza-te acestei persoane cu solicitarea de a-ti explica/povesti ceva, chiar daca deja stii raspunsul. Aceasta situatie ii va schimba atitudinea fata de tine spre bine.

5. Cand intrebi ceva, pe neobservate trebuie sa dai din cap. Cel mai probabil asa vei obtine un raspuns afirmativ.

6. Daca omul este foarte concentrat asupra unei sarcini (de exemplu, intr-o conversatie telefonica serioasa), poti intinde mana si el iti va oferi ceea ce are in acel moment in mana. E posibil sa nu-si aminteasca acest lucru. Trucul functioneaza si in directia opusa: ii poti inmana ceva, iar el nici nu va observa.

7. Este suficient sa-i spui interlocutorului ca nu-i sta in puteri sa faca un lucru si el va depune toate eforturile sa-ti demonstreze contrariul.

8. Daca in timpul discutiei periodic vei da din cap, interlocutorul va deveni mult mai receptiv la cuvintele tale, fara sa constientizeze de ce s-a intamplat asta.

9. Daca, esti multumit de oferta altei persoane, dar vrei sa obtii ceva mai mult, arata-i ca esti usor dezamagit. De exemplu, acest lucru poate functiona cand e vorba de un pret prea mare sau salariul prea mic.

10. In momentul in care suna alarma, trebuie sa te ridici brusc, pentru o secunda, sa-ti strangi pumnii si sa strigi “Da!” – de parca ai fi un jucator de fotbal care tocmai a marcat un gol. Suna ciudat, dar imediat te vei umple de voiosie si te vei ridica mai usor din pat.

11. Daca omul incearca sa te atraga intr-o disputa sau intr-un scandal, spune-i ceva placut. O sa-l infurie extrem de tare.

12. Daca in metrou cineva se uita la tine, priveste-i pantofii. Nu renunta. Crede-ma, asta il va ”innebuni”.

13. Daca ai dormit prost, spune-i ferm creierului: “Am dormit bine”. Suna ciudat, dar daca esti cu adevarat increzator in cuvintele tale, va functiona 100%.

14. Daca ai o pretentie fata de cineva, dar nu doresti sa-l acuzi direct, treci la discursul indirect. De exemplu, expresia “Nu ai inchis fereastra” poate fi inlocuita cu expresia “Fereastra a ramas deschisa”.

15. Oamenii isi amintesc cel mai bine ce s-a intamplat la inceputul si la sfarsitul zilei. Tot ceea ce se intampla intre aceste puncte, este perceput neclar. Prin urmare, stabileste interviurile de angajare fie foarte devreme, fie foarte tarziu, pentru ca angajatorul cu siguranta sa-si aminteasca de tine.

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×