4 atitudini mentale pe care trebuie sa ni le construim daca ne dorim o stare financiara mai buna
Legea atractiei poate fi aplicata la orice ne dorim, insa trebuie sa fim atenti pentru ca si reciproca ei este valabila. Daca ne dorim lucruri minunate in viata, trebuie sa invatam sa le atragem, daca nu stim cum sa o facem si suntem axati pe negativism, vom atrage exact opusul.
Astazi am ales un text care face legatura intre gandurile, respectiv atitudinea noastra si situatia financiara. Textul de mai jos il citeaza pe dr. Robert Anthony.
Speram ca aceste patru puncte sa va ajute in intelegerea modalitatii de abordare corecte a subiectului financiar. Intr-un mod similar, putem aplica aceste invataturi oricarui subiect care ne intereseaza, inclusiv in domeniul dezvoltarii spirituale.
Daca problemele cu banii te coplesesc nu trebuie sa dai vina pe nimeni, pentru ca numai tu esti singurul responsabil de situatia ta financiara. Asadar, renunta sa te plangi ca ai un job prost platit si citeste cu atentie ce pasi trebuie sa urmezi pentru a debloca energia prosperitatii in viata ta.
Probabil cand te gandesti la bani iti vine in minte dictonul „bogatii se imbogatesc si mai mult, iar saracii saracesc si mai mult”. Este perfect adevarat, iar interpretarea acestui dicton o face dr. Robert Anthony:
“Ei, bine, la suprafata ni se pare o nedreptate, pana nu intelegem ca gandurile noastre consecvente creeaza rezultatele noastre consecvente. Cei care sunt bogati se gandesc in permanenta la bogatii. Cei care trec prin saracie se gandesc in permanenta la saracie, asa ca aceasta devine pentru ei o profetie privind propria implinire“.
Care sunt cele 4 atitudini mentale pe care trebuie sa ni le construim daca ne dorim o stare financiara mai buna?
1. Prosperitatea este o stare interioara
Daca nu manifestam bogatie in viata noastra este din cauza ca folosim legea atractiei in sens invers. Concret, starea noastra financiara nu ar avea nimic de-a face cu economia, recesiunea, inflatia, rata dobanzilor sau faptul ca avem ori nu serviciu. Motivul adevarat pentru care nu ne imbogatim este ca suntem mult prea concentrati pe ceea ce nu ne dorim, in loc sa ne concentram pe ceea ce ne dorim.
„Amintiti-va ca atragem mai mult dintr-un lucru atunci cand ne concentram asupra lui. Cand mintea se fixeaza pe ceva, apare un flux de energie. Cand constiinta noastra este plina de crezuri, presupuneri, ganduri, idei, concepte si notiuni care incurajeaza in mod direct un crez despre lipsuri, neajunsuri, limitare ori saracie, viata noastra devine o reflectare a acestor ganduri“, sustine dr. Robert Anthony.
2. Noi suntem cauza, nu efectul
Inainte de a face o schimbare, orice fel de schimbare, trebuie sa constientizam ca suntem singurii responsabili de situatia in care ne aflam.
Daca ne simtim blocati din punct de vedere financiar, aceasta se intampla din cauza ca lucram pentru a ne realiza gandurile negative. Viata noastra e creata dupa chipul si asemanarea noastra. Si, in esenta, noi nu facem decat sa copiem. Prosperitatea, ca si saracia este o atitudine mentala. Depinde pe ce ne focalizam atentia.
„Un mod de a privi acest lucru este sa consideram universul o mare masina de copiat, care ne copiaza in permanenta gandurile. Greselile noastre isi au originea nu intr-un defect innascut referitor la cine suntem, ci in propria noastra ignoranta. Intrucat ignoranta este problema noastra, rezulta in mod logic ca sarcina noastra este sa ne infrangem ignoranta si sa o inlocuim cu Adevarul“, ne sfatuieste dr. Anthony.
Prin urmare, trebuie sa renuntam la deciziile, crezurile si blocajele care ne impiedica sa ne atingem propriul potential, in acest caz experimentarea bogatiei.
3. Grija banilor creeaza saracie
Cand vine vorba de bani exista numai doua variante, crede dr. Robert Anthony: putem fi nefericiti din cauza problemelor financiare sau puntem sa ne folosim puterea de Creatori Voluntari pentru a ne rezolva problemele cu banii. Prea multi oameni nu fac decat sa supravietuiasca ori sa se descurce – traiesc de azi pe maine si de la un salariu la altul. Majoritatea adultilor considera problema banilor drept principala sursa de stres. Permanenta grija a banilor este epuizanta. Din moment ce banii pot sa ne ruineze sanatatea, sa ne afecteze relatiile personale, cariera si sa ne distruga fericirea, crearea prosperitatii financiare si a abundentei ar trebui sa fie in fruntea listei noastre de prioritati.
4. Cu cat daruiesti mai mult, cu atat primesti mai mult
Prosperitatea inseamna sa ai o atitudine mentala relaxata vis a vis de bani. Incet, incet lucrurile se vor schimba si vei simti imbunatatirile.
Punand in practica aceste principii, nu numai ca ne ajutam pe noi insine, ci le dam si altora posibilitatea de a-si trai viata urmandu-ne exemplul, sustine acest guru al gandirii pozitive.
„Cu cat dati mai mult, cu atat veti primi mai mult. Asadar, trebuie sa daruim exact lucrul pe care il dorim. Merita sa repet. Trebuie sa daruim exact lucrul pe care il dorim. Daca vreti bani, daruiti bani. Daca vreti iubire, daruiti iubire. Daca doriti recunoastere, daruiti recunoastere. Oricare ar fi lucrul pe care nu il aveti, trebuie sa-l daruiti si sa-l impartasiti cu ceilalti“, este sfatul dr. Robert Anthony.
In concluzie, retineti urmatoarele:
Doar cei care stiu ca au deja pot sa aiba mai mult. Cei care nu stiu ca au gandesc ca trebuie sa „acumuleze” ca sa aiba.
Dorinta de a acumula este o consecinta a fricii.
Autor necunoscut – sursa: filedelumina.ro
Va multumesc,