5 pasi simpli pentru a-ti vindeca ranile sufletului

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

5 pasi simpli pentru a-ti vindeca ranile sufletului

Loading

0000000000.2

Este momentul sa recunoastem tulburarile emotionale adanc inradacinate care stau la baza fiintei noastre. Vindecarea incepe cu recunoasterea declansatorilor si a sursei tulburarilor. 

Dupa ce le-am recunoscut, este foarte usor sa le gestionam documentandu-le, invatand din ele, eliberandu-ne de ele si, intr-un final, trecand peste ele si lasandu-le in trecut.

Intr-o lume in care munca excesiva este norma, folosirea timpului si efortului pentru a lua o pauza si a vindeca anumite rani poate parea atat de gresita. Cum putem transforma imposibilul in posibil? Iata cateva variante:

  1. Vindeca-te cu dragoste de sine

Ideea de a te salva poate parea egoista. Cu toate acestea, iubirea de sine este o lectie importanta despre bunatate, confort si iubire. Pe masura ce te vindeci pe tine insati, esti eliberata de suferintele din trecut. Sufletul tau vindecat in mod radiant nu va aduce fericire si iubire doar in viata ta, ci in intreaga lume.

  1. Vindeca-ti sufletul cu activitati care sa te linisteasca

Fiecare persoana este unica in felul sau – asadar, solutii diferite functioneaza pentru oameni diferiti. Nu cauta un raspuns potrivit pentru toata lumea; concentreaza-te pe gasirea activitatilor care se potrivesc nevoilor tale. In timp ce meditatia a ajutat un anumit numar de oamenii, altii au fost salvati de pictura, de natura, de anumite activitati fizice. Scopul este sa gasesti pace in actiunea pe care o desfasori. Ideea este sa gasim un loc de confort in care sa ne aruncam mastile si sa fim confortabili in propria piele.

  1. Permite-i durerii sa curga

Tulburarile emotionale adanc inradacinate si durerea ne pot coroda fiinta. Desi sunt adesea invizibile, ele ies la suprafata ca fobii, furie si dureri de suflet. Rareori ne indreptam atentia asupra lor, evaluandu-le.

Trebuie sa ne confruntam cu fricile si durerea noastra pentru a ne putea elibera de acestea.

  1. Documenteaza durerea

Scrierea poate fi terapeutica. Medicii noteaza intotdeauna simptomele urmate de diagnostic. Asa ar trebui sa facem si noi – este important sa scoatem din sufletul nostru ceea ce simtim. Pe masura ce sentimentele noastre devin evidente, ele capata o anumite legimitate; de asemenea asa reusim sa avem o perspectiva mai profunda asupra durerii noastre.

  1. Permite-ti sa te vindeci

Pe masura ce obtii o perspectiva asupra sursei durerii tale, devine mai usor sa gasesti modalitatea perfecta de vindecare. Unii oameni au nevoie de liniste si de singuratate. Unii au nevoie de iubire si de confortul familiei si al prietenilor.

Cu toate acestea, cei mai multi dintre noi am pornit adesea pe calea noastra de auto-vindecare fara o intelegere clara a diagnosticului. In timp ce contributiile considerabile din partea familiei sau chiar a terapeutilor pot fi de ajutor, noi stim cel mai bine ce este bun pentru noi. Cea mai buna cale de iesire este sa ne evaluam durerea si sa ne alegem calea in consecinta.

Sursa: https://www.kudika.ro/articol/good-vibes/61623/urmeaza-acesti-5-pasi-simpli-pentru-a-iti-vindeca-ranile-sufletului/pagina-2.html

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×