6 moduri in care persoanele care cauta atentie te-ar putea manipula!

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

6 moduri in care persoanele care cauta atentie te-ar putea manipula!

Loading

controlul-mintii-scop-indobitocirea-populatiei-c899coalc483-mass-media-alimente-toxice-distrugerea-capacitc483c89bii-popoarelor-de-a-reacc89biona-exploatare-romani-straini

Persoanele care cauta in permanenta sa fie in centrul atentiei, pot avea disfunctii ale sanatatii mentale. Ti se poate parea ciudat, insa este adevarat!

Nu totii ne confruntam cu putina drama in viata de zi cu zi, insa daca traiesti o viata plina de dramatism, de la A la Z, ar trebui sa faci un pas in spate si sa reflectezi.

Majoritatea dintre oameni prefera sa fie in centrul atentiei, insa daca ne conducem viata doar dupa acest principiu, atunci poate ca este o forma de manipulare.

Persoanele cu o stima de sine precara, isi vor crea situatii pentru a fi in centrul atentiei, ca mai apoi sa ii manipuleze pe cei din jur.

Tu ai un astfel de comportament sau cunosti pe cineva cu un astfel de comportament? Daca nu ti-ai dat seama, citeste aceste 6 trasaturi ale persoanei care sunt in permanenta in cautarea atentiei si modul in care ii manipuleaza pe cei din jur:

1. Comportament isteric

Acest tip de comportament interactioneaza cu orice element din viata reala. Indiferent ca porti o discutie banala sau poate ii aduci un argument, acest tip de persoana va exagera reactia. Va spune tare si raspicat ce are de zis si te va pune intr-o situatie jenanta in societate.

2. Face pe victima

Ti s-a intamplat sa cunosti persoane care par sa fie cele mai ghinioniste de pe lume? Spun ca „par” deoarece de cele mai multe ori isi doresc o astfel de postura, tocmai pentru a-i manipula pe cei din jur. Iti vor spune mereu cat de greu le este si prin ce situatii critice trec. Ca pe ei nu ii ajuta nimeni si se simt descumpaniti. Esti victima perfecta, daca vei crede!

3. Par indispensabili

Aceste persoane vor sa para indispensabile in viata ta si vor munci din greu sa ajunga sa te faca sa depinzi de ele. Indiferent cat de vulnerabil ai fi, nu accepta ca viata ta sa depinda de o persoana! O persoana care tine la tine, nu te transforma in dependent de ceva sau cineva.

4. Sindromul Munchausen

Este un sindrom mai putin cunoscut, insa des intalnit. Se refera la incercarea unei persoane de a face pe „eroul”, doar pentru a fi mereu in centrul atentiei. De multe ori, mamele sunt cele mai inclinate sa faca asta, in fata copiilor, din dorinta de a le controla comportamentul.

Este un comportament care provoaca dependenta si nu ar trebui niciun copil sa fie expus la asa ceva!

5. Este mereu bolnav/a

De cele mai multe ori, pentru a atrage atentia celor din jur, aceste persoane recurg la starea de boala. Cred ca sunt adevarati ipohondri, care isi hranesc atentia cu stari de boliciune. Care este rezultatul? Pare o victima a vietii, si va ajunge sa ii manipuleze pe toti cei dragi. Este poate cea mai josnica forma de manipulare.

6. Albinuta cea ocupata

Ai un prieten care este mereu prea ocupat pentru a face orice? Indiferent cat de mult ti-ai ori sa ii vorbesti sau sa va vedeti, nu isi poate gasi nici macar un moment. Stiai ca este tot o forma de dependenta? Daca nu, iti spun eu.

Aceste persoane actioneaza astfel intentionat, pentru a te manipula si pentru a-ti controla timpul. Nu ai observat ca va intalniti doar atunci cand au ele timp?

Cum starpesti un astfel de comportament?

Daca ai observat la cineva cunoscut un astfel de comportament, ia urmatoarele masuri:

– Afla de ce cauta atentia
– Afla cand o cauta
– Ignora-le comportamentul negativ
– Atrage-le atentia asupra modului in care se poarta cu cei din jur.

Sursa: https://secretele.com/2017/10/6-moduri-care-persoanele-care-cauta-atentie-te-ar-putea-manipula.html

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.