6 pasi pentru a avea succes in viata

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

6 pasi pentru a avea succes in viata

Loading

1.37

Pentru fiecare persoana, succesul inseamna ceva diferit. Pentru unii poate fi ilustrat foarte bine de cumpararea unei vile de lux sau a unei masini, in timp ce altii se multumesc cu mai putin. 

Ce trebuie facut totusi pentru a-ti spori sansele de reusita?

Antreprenorul Stephen Key a scris in publicatia Business Insider cum vede el pasii care trebuie facuti de cineva care cauta succesul.

1. Accepta noile provocari! Este simplu sa faci ceva ce iti place, dar asta nu te ajuta sa evoluezi, spune Key. Trebuie sa accepti provocari noi, sa cunosti alti oameni, alte stiluri de viata. Doar in acest fel vei putea invata lucruri noi despre lumea din jurul tau si vei deveni mai empatic, adica ii vei intelege mai bine pe ceilalti.

2. Renunta la asteptari! Cei care au asteptari mari vor fi intodeauna dezamagiti. Cel mai bine este sa incepi un proiect nou cu mintea cat mai deschisa, fara sa te gandesti la ce ar trebui sa se intample. In acest fel, vei avea cu siguranta surprize placute.

3. Respecta-i pe ceilalti! Pentru a avea succes, toti avem nevoie de ajutor din partea celor din jur. Cel mai simplu este sa le castigi simpatia tratandu-i cu respect, indiferent ce anume au realizat ei in viata.

4. Ajuta la randul tau! Acest lucru te va face mai bun si vei fi mai putin obsedat sa-ti atingi scopurile pe termen scurt.

5. Sarbatoreste fiecare reusita, oricat de mica ar fi! Te vei bucura mai mult daca vei savura pe rand, fiecare victorie, fiecare pas pe care il faci. Daca vei astepta sa te bucuri doar de succesul final, este posibil sa ai foarte mult de asteptat si sa fii dezamagit, pentru ca bucuria nu va fi asa de mare cum te asteptai. 

6. Invata din propriile tale greseli! Cei care risca gresesc uneori, inevitabil. Aceste greseli te pot invata lucruri mai importante chiar decat reusitele, important este sa nu renunti.

Sursa: Business Insider 

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.