6 pasi catre vindecare

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

6 pasi catre vindecare

Loading

Evenimentele traumatice, indiferent de natura lor, cer atentie si un proces de vindecare personalizat pentru a transforma traumele in experiente gestionabile si lipsite de durere.

Iata cum poti naviga prin aceasta calatorie pentru a vindeca:

1.Acceptarea: Experimentarea unui eveniment traumatizant poate aduce cu sine, initial, la negarea lui. Acceptarea devine un pas vital si eliberator in acest proces. 

2.Introspectia: Odata cu acceptarea, acordam atentie si introspectiei. Ne ghidam dupa propriile trairi si mesaje interne, devenind atenti la detalii. Acest proces ne orienteaza in directia corecta pentru a ne indeplini nevoile.

3.Actiunea: Cu atentia indreptata spre propria persoana, identificata nevoile reale. Construim un plan de recuperare si facem pasii necesari. Daca anumite obiceiuri afecteaza starea fizica, le schimbam pentru a ne bucura de sanatate. Incurajam, de asemenea, activitatile care aduc bucurie, cum ar fi socializarea cu prietenii.

4.Stima de sine: Prin alegerea constienta a lucrurilor pozitive pentru sine, observam cum deciziile noastre au impact asupra starii noastre de sanatate. Reconstruim increderea in sine, competenta si stima de sine. Aceste aspecte sprijina atat introspectia, cat si actiunile viitoare.

5.Vindecarea: Vindecarea nu inseamna intotdeauna o recuperare imediata. Mai degraba, este un proces continuu de a redescoperi sensul vietii si scopurile personale, indiferent de provocarile pe care le  intampinam.

6.Semnificatia: Odata cu vindecarea, sinele noastre devine o versiune noua si completa, imbogatita cu experiente si alegeri diferite. Descoperim un nou scop si semnificatie in urma evenimentelor traumatice. Redescoperirea puterilor personale si redefinirea relatiilor de prietenie, impreuna cu sistemul nostru de credinte personale, joaca un rol esential in construirea unei noi identitati personale.

Sa va fie cu folos,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×