7 semne care iti arata ca persoana cu care te certi este un psihopat

Psihoterapie individuala, de cuplu si familie (EFT) București si online

7 semne care iti arata ca persoana cu care te certi este un psihopat

Loading

Psihopatii reprezinta 1% din procentajul populatiei si, contrar credintei populare, cei mai multi dintre acesti oameni nu sunt criminali in serie.
Psihopatii sunt cameleoni sociali care reusesc sa se potriveasca perfect in orice situatie. Ei sunt experti in transformarea identitatii pentru a obtine ceea ce-si doresc si ii oglindesc pe cei din jurul lor pentru bani, sex si cel mai frecvent pentru atentie. Datorita capacitatii lor de a-i idealiza pe ceilalti, psihopatii sunt adesea perceputi ca fiind fermecatori, nevinovati si distractivi de catre necunoscatori.
Cu toate acestea, exista si o alta latura a acestor oameni.
Atunci cand acesti oameni se plictisesc sau sunt amenintati, culorile reale ale unui psihopat incep sa iasa la iveala. Acestia te atrag in argumente pe care nu le-ai mai trait pana in acel moment. De cele mai multe ori argumentul provine din ceva jignitor sau inadecvat ce au facut, dar in scurt timp vei descoperi ca tu esti cel pus in pozitia de a te apara.

Acestea sunt 7 semne de avertizare care iti arata ca persoana cu care esti implicat intr-un conflict este un psihopat:

1.  E un mincinos patologic (mitoman) si gaseste mereu scuze

Fiecare dintre noi facem greseli din cand in cand, dar psihopatul obisnuieste sa gaseasca scuze mult mai des decat sa-si tina promisiunile. Actiunile lui nu se potrivesc cu vorbele pe care ti le spune si minciunile te dezamagesc atat de frecvent incat esti usurat atunci cand face ceva macar pe jumatate decent. Va minti ori de cate ori ii vei pune intrebari.

2. E un adevarat manipulator 

Un psihopat e mereu calculat, atent, va folosi fel si fel de tactici pentru a manipula oamenii si evenimentele. Nu va fi niciodata vinovat de nimic, nu va gresi cu nimic, el fiind specialist in a-i face pe cei din jur sa recunoasca erori si fapte pe care in mod normal i le-ar imputa lui.

3. Tonul lui este unul de superioritate

Psihopatul deseori va incerca sa te dezechilibreze in incercarea de a castiga controlul in relatia cu tine. Pe parcursul unui conflic, se poate observa ca acesta va pastra un comportament calm si rece. Este aproape ca si cum isi bate joc de tine intr-un mod pasiv – masurandu-ti reactiile pentru a vedea cat de departe te poate impinge. Cand in cele din urma vei reactiona emotional, atunci isi va ridica sprancenele, va zambi si-ti va spune sa te calmezi sau va simula sentimente de dezamagire.

4. Foloseste o ipocrizie incredibila

Intr-un conflict, psihopatul nu are nici o rusine si va incepe etichetarea ta cu propriile lui calitati ingrozitoare. Se merge dincolo de proiectie in acest caz, deoarece majoritatea oamenilor proiecteaza in necunostinta de cauza. Acesta stie ca te eticheteaza cu propriile lui defecte, deoarece se afla in cautarea unei reactii. Ideea este sa te atraga astfel incat sa reactionezi si sa pari “nebun” pentru privitori.

5. Pare a avea mai multe personalitati

Cand esti implicat intr-un conflict cu un psihopat, exista posibilitatea sa faci cunostinta cu o varietate de personaje. Pot fi politistul bun, cel rau, politistul dement, politistul infricosator, politistul copil si nu numai. De indata ce vei incerca sa te indepartezi de manipularile si de minciunile lui, va incepe sa-si ceara scuze si sa te flateze. In timp ce se lupta pentru a recastiga controlul, vei fi lasat sa te miri cu cine ai stat de vorba cu ceva timp in urma.

6. Joaca rolul victimei eterne

Intr-un fel, comportamentul lui toxic va conduce intotdeauna inapoi la o conversatie despre trecutul lui abuziv sau despre seful lui dificil. Vei ajunge sa te simti vinovat pentru el, chiar si atunci cand a facut ceva gresit. Si de indata ce ti-a deturnat atentia cu succes, totul va deveni din nou murdar. Psihopatul striga “abuz”, dar in cele din urma tu esti cel care vei fi abuzat.

7. Nu cunoaste sentimentul de vinovatie 

Chiar prins asupra faptului, isi va sustine nevinovatia pana in panzele albe. Daca nu e posibil, se va folosi de farmecul sau personal pentru a scapa de acuzatiile aduse. Nu simte insa vina si nici remuscari.

 Va multumesc,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×