8 motive importante pentru care trebuie sa renunti la oamenii care nu mai joaca un rol important in viata ta

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

8 motive importante pentru care trebuie sa renunti la oamenii care nu mai joaca un rol important in viata ta

Loading

Vine un moment in viata fiecarui om cand el sau ea se desparte de cineva: de iubit, prieten sau o persoana apropiata.

Exista un inceput dulce in relatia dintre doua persoane, dar odata ce ajungi sa o cunosti cu adevarat, realizezi ca acea legatura nu mai aduce nici o valoare deosebita in viata ta si, in unele cazuri, iti dauneaza.

Desi ar fi egoist din partea ta sa nu accepti o persoana pentru ceea ce reprezinta, ar fi nedrept pentru tine sa suporti o prietenie sau o relatie care nu te transforma intr-o persoana mai buna.

Acum, ca am ajuns in acest punct, sa explicam in ce caz ar trebui sa renunti la astfel de persoane:

1. Renunta daca lucrurile nu mai sunt la fel

Oamenii cresc ca si personalitate, ceea ce este perfect normal. La un moment dat, realizezi ca doriti lucruri diferite, ca nu mai impartasiti aceleasi interese, nu va mai intelegeti si nu mai tineti legatura.

Uneori, doar trebuie sa accepti ca este timpul sa renunti la ceva ce nu mai poate fi intors, pentru ca s-a consumat cu mult timp in urma sau, poate, nu a fost niciodata acolo.

Este dificil sa te tii de oameni, dar aminteste-ti ca iti este predestinat sa intalnesti diferite persoane de-a lungul calatoriei tale, indiferent daca acestea iti vor aduce fericire, tristete, durere sau bucurie.

2. Renunta daca increderea si loialitatea nu mai este acolo

Daca stii in adancul inimii ca nu poti avea incredere in acea persoana si ca el/ea nu pot fi loial/a, intreaba-te care este motivul pentru care exista in viata ta. increderea si loialitatea reprezinta fundamentul oricarei relatii sau prietenii.

Daca nu mai sunt acolo, relatia poate aduce doar paranoia, frustrare, tensiune si furie. Te vei simti mai bine fara aceste lucruri.

Gaseste pe cineva a carui fidelitate fata de tine va fi de necontestat, pentru ca actiunile sale iti vor aduce doar liniste sufleteasca.

3. Renunta daca nu iti este clar cum stau lucrurile

O relatie sau o prietenie care nu este bine definita aduce doar confuzie, pentru ca nu stii ce insemni pentru cealalta persoana. in cazul in care persoana nu te face sa te simti important, reflecteaza de ce ii permiti cuiva sa te trateze in acest fel.

Fii in compania omului care este mandru ca te are in viata sa si care va spune asta la toata lumea. Fii in compania celui care nu se joaca cu mintea si inima ta, pentru ca are siguranta ca nu vei pleca niciodata.

4. Renunta daca prietenia sau relatia iti dauneaza

Daca esti nefericit, este timpul sa iti iei ramas bun. Nu trebuie sa te lasi prins in capcana si sa apara obisnuinta de a fi tratat intr-un mod in care nu meriti.

Daca cineva isi bate joc de tine, concureaza cu tine, nu-ti acorda atentie, nu-i pasa de tine, abuzeaza de tine, te injoseste in fata altora – elimina negativitatea din viata ta cat mai curand posibil. Respecta-te suficient de mult pentru a nu te mai intoarce.

5. Renunta daca, pur si simplu, nu mai sunteti de-acord

Este greu sa tii o relatie daca niciodata nu mai sunteti de acord sau nu va respectati punctele de vedere. in cazul in care esti de acord doar cu faptul ca nu mai sunteti de acord, este timpul sa renunti.

Multe relatii pot lucra chiar si daca persoanele sunt total diferite, dar daca observi ca relatia in care te afli reprezinta o sursa constanta de dispute si tensiune – pleaca.

6. Renunta daca tu esti cel/ cea care lupta pentru ca relatia sa functioneze

Daca cineva te iubeste cu adevarat, ii pasa si are nevoie de tine, persoana nu va permite sa existe o disproportie intre efortul pe care ambii il depuneti.

Gaseste pe cineva care te va face sa te simti util si demn, care va lupta pentru a te avea in viata lui/ei. Gaseste pe cineva care va sti cat este de norocos ca te are, care va recunoaste tot ce ai facut si ce vei face. Nu pierde timpul.

7. Renunta daca el/ea nu te incurajeaza si nu crede in tine

Daca simti ca relatia nu-ti ofera sprijin, gandeste-te la lucrurile pe care le primesti din partea celuilalt. Meriti pe cineva care va fi acolo pentru a te incuraja pe tot parcursul calatoriei tale si va crede in tine mai mult decat va crede in propria persoana.

8. Renunta daca relatia nu iti aduce ceea ce doresti si ceea de ce ai nevoie

intreaba-te ce ai putea face fara acea relatie si daca e ceea ce vrei si meriti cu adevarat. Uneori, exista convingerea ca am putea cere prea multe, dar, pe de alta parte, de ce ar trebui sa ne multumim cu lucruri care nu aduc fericirea?

Niciodata sa nu iti fie rusine de faptul ca vrei sa ai langa tine persoana care te va iubi cu adevarat, care va avea grija de tine si va fi onest. Care va fi capabil nu doar sa auda, dar si sa te inteleaga. Cel in care vei avea incredere si care, la randul sau, va avea incredere sa iti impartaseasca aspiratiile. Cel care nu-ti va taia aripile, ci te va ajuta sa atingi culmile.

Sursa: http://devorbacutine.eu

Va multumesc,

Psihoterapeut Aina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.