Alergiile ne arata ca suntem agresivi

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Alergiile ne arata ca suntem agresivi

Loading

00000000000.6

Alergiile sunt, de fapt, raspunsul sistemului nostru imunitar in fata unui agent exterior, pe care nu il accepta pentru ca il considera distructiv pentru organism. Nu toate persoanele sunt alergice la aceiasi agenti, cum, de altfel, nu toate persoanele sunt alergice, in general.

Deosebirea intre oameni, din acest punct de vedere, vine din interior. Medicii spun ca « zestrea » genetica ar fi responsabila de alergii, insa parapsihologii au descifrat codul lor si au ajuns la o alta concluzie, adica fiecare persoana alergica are o traire agresiva fata de anumite situatii sau fata de anumite persoane si, in situatiile in care intra in contact cu ele, organismul are deja un raspuns de respingere.

Pe de alta parte, alergia ne protejeaza

Cum bine stim, fiecare dintre noi are un anumit sistem de convingeri. Unele dintre ele sunt de asa maniera ca ne restrang libertatea, ne constrang sa facem sau sa nu facem anumite lucruri, in functie de interpretarile mentale pe care le avem in situatiile de ostilitate.

De obicei, noi nu acceptam lucrurile asa cum vin, suntem departe de a intelege ca toate au o cauza si acea cauza se gaseste in noi, mai bine – zis, noi suntem cei care generam unele conflicte, inconstient, poate. Ne place sa avem dreptate mereu, sa nu fim contrazisi, sa ni se aduca laude, sa fim apreciati in permanenta. Toti vrem asta, dar nu meritam intotdeauna si, in situatiile de disconfort, nu stim sa reactionam constructiv.

Atunci, devenim agresivi si ostili, ne manifestam respingerea, poate, nu intr-un mod elegant si, de aici, vin conflictele si sentimentele de agresivitate. Sistemul imunitar ne apara, dar el nu face diferenta intre o iluzie si un fapt real.

Mai bine-zis, el nu stie cand are in fata un inamic real sau cand acel inamic nu este decat o imagine falsa, construita de mintea noastra. Ca atare, sistemul imunitar este pus la munca fara rost, isi consuma resursele, tocmai pentru ca asa avem noi ideea in minte.

O alergie arata si lipsa de toleranta pe care o manifestam

Dat fiind faptul ca nu acceptam ceea ce ni se intampla si reactionam agresiv, acest fapt arata inca o data lipsa noastra de toleranta si de flexibilitate in fata evenimentelor si a persoanelor pe care nu le acceptam.

Intram in jocuri care nu ne reprezinta la nivel subtil, dar continuam sa le alimentam cu energie negativa, pana cand sistemul imunitar ia atitudine si apar, astfel, reactiile vizibile, pe care le numim alergii. Inca de la primele semne ar trebui sa ne punem niste intrebari. Ce se intampla cu corpul nostru si de ce am provocat aceasta reactie a lui? Ce putem face pentru a o vindeca?

Poate ca primul lucru la care ar trebui sa ne gandim este sa facem o evaluare a emotiilor pe care le-am simtit in ultima perioada si sa vedem daca este ceva de lucru in acea zona, ceva care ar trebui eliberat sau acceptat.

Apoi, sa constientizam faptul ca nu tot ce ne inconjoara s-a creat pentru a ne fi noua pe plac, ci noi suntem aceea care ne-am pus in asemenea conjuncturi. Nu ne strica o introspectie serioasa si nici mai multa flexibilitate.

Pana la urma, este in joc viata noastra…

Sursa: https://secretele.com/2017/11/alergiile-ne-arata-ca-suntem-agresivi.html

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.