Când dragostea înseamnă mai mult decât o relație: redescoperirea fericirii în singurătate

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Când dragostea înseamnă mai mult decât o relație: redescoperirea fericirii în singurătate

Loading

Aș vrea să împărtășesc cu voi un gând: dragostea nu este o entitate exclusivă relațiilor romantice; ea își face simțită prezența în nenumărate forme și momente din viața noastră. Chiar dacă suntem singuri, dragostea își găsește locul în micile plăceri ale vieții. Este acolo în diminețile când savurăm cafeaua caldă, învăluiți în liniștea unei case care ne aparține.

Descoperim dragostea în râsetele noastre, atunci când navigăm pe internet și găsim ceva care ne amuză cu adevărat. Acesta este un act de dragoste față de propria noastră fericire.

Dragostea se manifestă în îmbrățișările pe care le oferim celor dragi, fie că sunt părinții, rudele sau persoanele pe care le admirăm. În acele momente, împărtășim o bucată din sufletul nostru.

Ea există și în călătoriile noastre către locuri care ne încarcă sufletul, în respirația adâncă de aer proaspăt și în bucuria simplă a naturii.

Și da, dragostea se regăsește în munca noastră, atunci când ne pasă cu adevărat de ceea ce facem, indiferent de recompensa materială. Este acolo în momentele când urmăm pasiunile și descoperim noi interese, într-o explorare continuă a propriei persoane.

Dragostea este în fiecare privire pe care o aruncăm în oglindă, acceptându-ne și apreciindu-ne fiecare trăsătură, fiecare imperfecțiune.

Și dacă ne oprim pentru a privi dincolo de așteptările convenționale ale dragostei, vom vedea că ea este mult mai mult decât romantismul tradițional. Dragostea înflorește în jurul nostru în fiecare zi, în fiecare moment simplu și autentic, dacă doar alegem să o vedem și să o prețuim.

…Așadar, să ne amintim că dragostea nu este doar despre a fi cu cineva; este despre a fi cu noi înșine și a ne bucura de viață în toată splendoarea și complexitatea ei.

Această perspectivă asupra dragostei ne invită să ne reevaluăm preconcepțiile și să căutăm bucuria în locuri neașteptate. În fiecare dimineață când ne trezim, avem ocazia de a întâlni dragostea în cele mai mici aspecte ale vieții noastre. Este în muzica care ne umple camera, în aroma pâinii proaspete, în sunetul ploii care bate la geam.

Când gătim o masă pentru noi sau pentru cei dragi, punem dragoste în fiecare ingredient. Când scriem un jurnal, ne exprimăm dragostea față de propriile gânduri și experiențe. Chiar și în momentele de solitudine, când reflectăm asupra vieții noastre, ne aflăm într-o conversație plină de dragoste cu sufletul nostru.

Dragostea nu este numai despre a avea pe cineva alături, ci și despre a fi prezent/ă pentru propria persoană. Este în modul în care ne tratăm corpul și mintea, în grija pe care ne-o oferim și în modul în care ne respectăm propriile nevoi și dorințe.

Și când vine vorba de relații cu ceilalți, dragostea se manifestă în multe forme. Este într-un mesaj de bine trimis unui prieten, într-un cuvânt de încurajare oferit unui coleg, sau într-un gest de amabilitate față de un străin. Toate acestea sunt expresii ale dragostei, care contribuie la un sentiment de conexiune și comuniune cu lumea din jur.

În esență, dragostea este un dans continuu cu viața. Este un parteneriat cu propria existență, o călătorie plină de recunoștință și admirație pentru frumusețea și diversitatea lumii în care trăim. Deci, indiferent de situația noastră relațională, să ne amintim să căutăm și să celebrăm dragostea în toate formele ei minunate.

Să ne bucurăm de dragoste în fiecare zi, să ne bucurăm de ea în singurătate și în compania celor dragi, și să o găsim în toate lucrurile mici care fac viața atât de frumoasă și valoroasă. Acesta este adevăratul dar al dragostei – prezența ei omniprezentă, așteptând doar să fie recunoscută și sărbătorită.

 

Să vă fie cu folos,

Psihoterapeut Alina Blagoi

 

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×