Ce trebuie sa stii despre relatiile post-despartire si de ce au sanse mici de reusita

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Ce trebuie sa stii despre relatiile post-despartire si de ce au sanse mici de reusita

Loading

Despartirile pot fi momente extrem de dificile in viata noastra. Ele vin la pachet cu suferinta, confuzie si nevoia de a umple vidul lasat in urma. Este perfect normal sa simti dorinta de a scapa de singuratate si de a gasi un nou partener dupa o despartire. Cu toate acestea, relatiile imediat formate dupa o despartire, adesea numite “relatii de rebound,” au tendinta de a se confrunta cu provocari semnificative. De ce? Aici sunt cinci motive importante pentru care aceste relatii nu functioneaza asa cum ne-am dori.

1.Lipsa timpului pentru recuperare: O inima franta nu se vindeca usor. Toate visurile si sperantele pentru un viitor alaturi de fostul partener s-au prabusit, si ai nevoie de timp pentru a te pune din nou pe picioare si a accepta ce iti rezerva viitorul. Nu ar trebui sa incepi o noua relatie decat daca te simti pregatit(a) pentru asta. Doar asa poti sa fii fericit(a).

2.Lectii neinvatate: De multe ori, in relatiile incepute imediat dupa o despartire, faci aceleasi greseli ca in relatia anterioara. Te lepezi de cineva care este o copie aproximativ fidela a fostului partener si incerci sa te concentrezi pe aspectele pozitive, omitand ceea ce conteaza cu adevarat: cauzele care au dus la deteriorarea relatiei. Astfel, poti repeta greselile, intentionat sau nu. Specialistii recomanda sa nu incepi o relatie noua daca nu ai invatat lectiile potrivite din relatia anterioara.

3.Teama de singuratate: Te-ai obisnuit sa ai pe cineva alaturi de tine, si acum, cand nu mai ai pe nimeni, te simti singur(a). Acest sentiment poate sa te determine sa cauti imediat o noua relatie si sa cazi in capcana de a alege cea mai nepotrivita persoana pentru tine.

4.Nu ai trecut peste fostul partener: Este putin probabil ca o relatie noua sa vindece ranile unei despartiri. Daca inca esti indragostit(a) de fostul partener, vei face mereu comparatii. Cu atat mai mult, nu este indicat sa incepi o noua relatie daca te gandesti ca, poate, te vei impaca la un moment dat cu fostul(a).

5.Motivatia de razbunare: Poate ai aflat ca fostul partener se intalneste deja cu altcineva si decizi sa faci la fel, ca sa te razbuni. Astfel, nu te implici foarte mult in noua relatie, iar acest lucru va fi evident ca nu va dura mult.

Va multumesc,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×