Cele 12 Legi ale Karmei – Cum actioneaza Karma in viata noastra

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Cele 12 Legi ale Karmei – Cum actioneaza Karma in viata noastra

Loading

12

Cuvantul “karma” in limba sanscrita inseamna “actiune”. Legea karmica este foarte asemanatoare cu legea lui Newton care sustine ca “orice actiune trebuie sa aiba si o reactie”. Atunci cand gandim, cand vorbim sau cand actionam vom initia o forta care va reactiona in consecinta. Aceasta reactie nu va putea fi eradicata niciodata.

Aceasta lege a cauzei si a efectului nu trebuie sa o privim ca fiind o pedeapsa, menirea acestei legi fiind aceea de a ne ajuta sa ne dezvoltam. O persoana nu va putea niciodata sa scape de consecintele actiunilor sale de aceea este necesara o mai mare constientizare a acestor actiuni proprii si o cunoastere a acestor legi.

Credinta ne invata ca fiecare dintre noi suntem responsabili pentru propriile noastre actiuni, iar consecintele acestor actiuni se vor face simtite in aceasta viata sau intr-o viata viitoare.

Actiunile din trecutul tau sunt cele care determina evenimentele cu care te confrunti in prezent. In budism se crede ca tot ceea ce simtim, tot ceea ce spunem si tot ceea ce facem, va aduce cu sine anumite concecinte, in concordanta cu intentiile noastre. In loc sa privim karma ca fiind o pedeapsa pentru greselile noastre din vietile anterioare, putem sa o privim ca fiind o lege care ne ajuta sa traim intr-o armonie, intr-o unitate cu tot ceea ce exista. Aplicarea acestei legi in viata ta determina aparitia anumitor consecinte, fericite sau nu.

Iata deci cele 12 legi ale karmei care odata intelese si aplicate va vor aduce implinirea,pacea si fericirea.

1. MAREA LEGE – LEGEA CAUZEI SI EFECTULUI

“Așa cum semeni, așa vei culege”. Tot ceea ce emitem in Univers se intoarce la noi amplificat . Dacă ceea ce ne dorim este fericire, pace, iubire, prietenie … Apoi, ar trebui să oferim fericire, pace ,iubire si prietenie altora.

2. LEGEA CREATIEI

Viata nu se intampla pur si simplu , este nevoie de participarea noastră. .Noi suntem una cu Universul , atat in interiorul cat si in afara noastra si noi suntem conectati cu totul. Ceea ce este in afara noastra,in viata noastra ..este o reflectare a interiorului nostru. Fii tu insuti si inconjoara-te de ceea ce iti doresti sa ai in viata,de oameni buni,care te iubesc,te sustin,de relatii pline de armnie si iubire…de tot ce vrei sa traiesti.

3. LEGEA UMILINTEI

Ceea ce refuzi , va continua pentru tine. Cu alte cuvinte,acel lucru caruia tu te impotrivesti va fi si mai mult prezent in viata ta.Dacă consideram ca cineva ne este dusman sau consideram ca gasim o trasatura de caracter negativa cuiva , atunci noi insine nu suntem focusati pe un nivel superior de existenta.

4. LEGEA CRESTERII 

“Oriunde te duci, acolo esti”. Pentru ca noi sa crestem in Duh, noi suntem cei care trebuie să ne schimbam nu oamenii, locurile sau lucrurile din jurul nostru. Singurul lucru pe care il putem controla in viata suntem noi insine. . Cand ne vom schimba in interiorul nostru si vom tine cond de calauzirile inimilor atunci si viata noastra se va schimba.

5. LEGEA RESPONSABILITATII

Ori de câte ori există ceva în neregulă în viata mea, este ceva în neregulă în mine. Noi oglindim ceea ce ne inconjoara si ceea ce ne inconjoara sunt oglinzi pentru noi.Acesta este un adevăr universal. Cu alte cuvinte absolut totul ce traim este doar responsabilitatea noastra,noi am atras prin cuvintele,gandurile si faptele noastre.

6. LEGEA CONEXIUNII

Fiecare pas duce la urmatorul,si asa mai departe,si asa mai departe… Chiar daca ceva ne pare inconsecvent sa stim ca este bine caci in Univers totul este conectat. Ca sa termini ceva, primul pas este sa te apuci de el.Nici primul pas nici ultimul nu sunt cei mai importanti. Prezentul,Trecutul si viitorul sunt toate conectate…

7. LEGEA FOCUSARII

Nu te poti gandi la 2 lucruri in acelasi timp Cand ne focusam pe valorile spirituale nu mai putem avea ganduri cu vibratie joasa care genereaza manie sau furie.

8. LEGEA DARUIRII SI OSPITALITATII

Atunci cand crezi ca ceva este adevarat acel ceva se va manifesta ca adevar pentru tine. Ceea ce ne asumam din invataturi se va vedea in practica de zi cu zi.

9. LEGEA LUI AICI SI ACUM

Privind in urma la ceea ce a fost ne impiedica sa traim in AICI SI ACUM. Vechile ganduri,credinte si iluzii ale trecutului trebuiesc eliberate pentru ca ne impiedica sa avem altele noi.

10. LEGEA SCHIMBARII 

Istoria se repeta pana cand noi ne invatam lectiile de viata.

11. LEGEA RABDARII SI RECOMPENSEI

Ca sa fii recompensat pt ceva trebuie sa trudesti.Recompensele de valoare necesita rabdare si munca persistenta. Poate bucuria nu vine imediat dar sigur va veni la momentul cel mai bun. Anticipeaza acest lucru!

12. LEGEA IMPORTANTEI SI INSPIRATIEI

Primesti intotdeauna inapoi ceea ce tu ai oferit.Valoarea adevarata a unui lucru este rezultatul direct al intentiei si energiei investite. Fiecare contributie de-a ta este pentru intreaga creatie. Ceea ce faci are un impact asupra tuturor. Contributiile pline de iubire aduc viata si inspiratie Intregului.

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

 

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.