Cele mai puternice 3 tehnici la care raspunde subconstientul

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Cele mai puternice 3 tehnici la care raspunde subconstientul

Loading

28276853_1730535730338986_7603379162541328502_n

Chiar in acest moment subconstientul tau lucreaza fie pentru tine, fie impotriva ta. Prin intermediul constientului, el simte si inregistreaza toate experientele fizice, intelectuale, mentale si emotionale si stocheaza informatiile pentru a le folosi ulterior. Totalitatea acestor experiente determina nivelul de constiinta la care te afli in prezent” – dr. Robert Anthony, Secretul succesului – Increderea totala in tine

Dar… Subconstientul este stabil si eficient doar in masura in care primeste informatii clare si de calitate. El nu ne va indeplini telurile si dorintele automat: trebuie sa ii spunem exact ce ne dorim si sa ii cerem explicit acel ceva.

El va alerta mintea constienta sa identifice oportunitatile, oamenii si circumstantele de care avem nevoie pentru a ne indeplini dorinta.

Altfel, se deduce, exista toate ”sansele” ca subconstientul sa lucreze impotriva noastra. Nu suna prea bine, nu-i asa?

Deci, practic, cum dialogam eficient cu subconstientul? Prin trei canale de comunicare, spune dr. Robert Anthony:

  1. Verbalizarea


Nimic nou sub soare: cuvintele au forta – creatoare sau distructiva – extraordinara. Subconstientul le accepta, ca tot ce primeste de la noi, fara a le pune la indoiala. Pozitive sau negative, prin ele il programam. Si ne programam viata: afirmatiile pozitive o consolideaza, cele negative o distrug.

”Nu-mi place meseria pe care o am”. ”Niciodata nu voi avea bani”. ”Nu ma pot lasa de fumat” etc. Atatea verbalizari care incep cu ”nu” – tot atatea comenzi negative pe care ii impunem subconstientului sa le execute!

Si ne mai miram de ceea ce urmeaza: boala, saracie, limitari, esec…
Solutia? Sa ne supraveghem monologul interior, sa ne programam mintea cu ajutorul unor afirmatii pozitive, pe care le repetam pana cand subconstientul le accepta drept realitate.

Plus consecventa: sa nu-l zapacim cu un du-te-vino de afirmari/infirmari (una ne spunem noua insine – de exemplu, ”Ma simt minunat!” – si alta ii spunem, in clipa urmatoare, celui care ne intreaba in ce ape ne mai scaldam – ”Ma simt ingrozitor!”).

2. Sentiment si emotie


Repetitia (verbala) devine mult mai eficienta daca este insotita de emotie. Cuvinte pozitive + emotii pozitive = prosperitate, sanatate, succes. Cuvinte negative + emotii negative = boala, saracie, limitari, esec.

Daca vorbiti cu voce tare sau ascultati muzica in timp ce folositi repetitia pentru a imprima o idee in subconstientul vostru, intensitatea vibratiilor va creste si veti reusi sa imprimati informatiile mult mai repede. Mai multe studii psihologice au aratat ca imprimarea in subconstient se produce cu 85% mai repede cand apelam la muzica sau la inregistrari vocale. (dr. Robert Anthony).

3. Reprezentarea mentala (vizualizarea)

Subconstientul raspunde la reprezentari si imagini de pe ecranul nostru mental. Pe langa cuvinte si emotii, mai avem, asadar, de supravegheat si programat si filmul care ruleaza pe acest ecran si in care detinem perpetuu rolul principal. Putem avea tot ceea reusim sa vizualizam – ne garanteaza autorul -, fiindca imaginile mentale ne determina comportamentul, stilul de viata, ne creeaza noua realitate.

Daca reusiti sa va vedeti dorinta DEJA INDEPLINITA, acest lucru va deveni o profetie privind propria implinire. Ceea ce ganditi si va reprezentati mental astazi determina ceea ce veti experimenta in viitor.”

Subconstientul poate fi programat si reprogramat

Daca-i asa, de ce sa nu vizualizam tot ceea ce ne dorim? Tehnica nu pare rezervata initiatilor, orice ”diletant” poate vizualiza, prin concentrare, culori, locuri si oameni, peisaje si conjuncturi in care i-ar placea sa fie. Iar ca sa fie, este musai ca el insusi sa se plaseze in centrul acelor imagini.

Si mai simplu: cumparam un album, scriem cu majuscule, pe coperta lui „Planul destinului meu” si incepem sa il umplem cu imagini colorate ale locurilor unde vrem sa ajungem, ale lucrurilor pe care vrem sa le facem. Ne uitam la acele imagini in fiecare zi si le lasam sa se imprime in subconstient. In scurt timp, vom stapani tehnica vizualizarii si dorinta noastra va deveni realitate.

Atat timp cat vom continua sa ne reprezentam mental lucrurile pe care ni le dorim, subconstientul nostru va uita greselile, va schimba cursul, se va corecta si ne va conduce direct la tinta. Si va face totul in mod automat! Exact ca o torpila programata sa detecteze un obiectiv.

Constientul intinde capcane

In timp ce ne reprezentam mental lucrul pe care ni-l dorim, constientul nostru limitat poate sa conspire impotriva noastra folosindu-se de intelect: mintea constienta se pune de-a curmezisul, carcoteste: ”Visezi la cai verzi pe pereti, este cu desavarsire imposibil sa obtii…” succesul, sanatatea, seninatatea, dragostea pe care le proiectam, cu sarg, la nivel mental.

Solutia? Sa nu ne lasam intimidati. Sa nu luam de bune ce ne spune constientul – informatiile pe care le transmite el se limiteaza la cele cinci simturi. Sistemul infailibil de ghidare este subconstientul.

Atractia magnetica, dimensiunea constiintei superioare

Dr. Anthony recomanda un exercitiu practic prin care atragem magnetic ceea ce dorim:

Visam cu ochii deschisi la un automobil ”ultimul racnet”? Motor, actiune: mergem la un dealer si luam cateva brosuri. Studiem fotografiile. Batem la pas expozitii auto si studiem in detaliu masina noastra. Vizualizam si ne imaginam cum facem o cursa de proba. Incepem sa ne comportam ca si cum automobilul este deja al nostru.

Actionam ca si cum tocmai ni s-a spus ca a fost expediat si ne va fi livrat in curand. Ne cumparam o pereche de manusi pentru conducatori auto, o esarfa sau un breloc auto asortate cu noul nostru automobil. Si multumim, pentru a confirma ca bolidul pe patru roti este deja un vis implinit.

Multumiti anticipat pentru orice lucru pe care vreti sa-l aduceti in viata voastra. S-ar putea sa vi se para ciudat daca nu intelegeti principiul. Multumind insa anticipat, confirmati ca lucrul pe care vi-l doriti a pornit deja catre voi. Din momentul in care acceptati acest lucru, conditiile vor incepe sa se schimbe, intrucat tindeti catre o dimensiune a constiintei superioara celei cu care ati operat pana atunci. Veti fi intr-o stare de atractie magnetica.

Sursa: https://www.aimgroup.ro/

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!