Cine sunt?

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Cine sunt?

Loading

Cine sunt eu?

În activitatea mea de psiholog, întrebarea „Cine sunt eu?” are semnificații complexe. Așadar, o să vă spun câteva cuvinte despre mine, adică despre „Cine sunt eu?”.

Poveste terapeutică

Vreau să vă mai spun că în psihologie există chiar un test denumit „Cine sunt eu?”, care presupune elaborarea unei scurte compuneri despre tine. De aici plecând, am să vă spun o poveste terapeutică scrisă de Anthony de Mello, preot iezuit și psihoterapeut:

„O femeie aflată în comă era pe punctul de a muri. Dintr-o dată, ea s-a simțit ridicată la cer și s-a trezit în fața Scaunului Judecății de Apoi.
– Cine ești? a întrebat-o o Voce.
– Sunt soția primarului, a răspuns ea.
– Nu te-am întrebat a cui soție ești, ci cine ești tu.
– Sunt mama a patru copii.
– Nu te-am întrebat a cui mamă ești, ci cine ești tu.
– Sunt învățătoare.
– Nu te-am întrebat ce profesie ai, ci cine ești tu.
Și dialogul a continuat în același fel. Orice ar fi răspuns femeia, cuvintele ei nu păreau să răspundă la întrebarea: „Cine ești tu?”
– Sunt creștină.
– Nu te-am întrebat care este religia ta, ci cine ești tu.
– Sunt cea care a fost la biserică în fiecare zi și le-a dat de pomană celor sărmani.
– Nu te-am întrebat ce ai făcut, ci cine ești tu.
În mod evident, ea nu a trecut de examen, căci a fost trimisă înapoi pe pământ. Când s-a trezit din comă, femeia s-a decis să afle cine este. Și astfel, întreaga ei viață s-a schimbat.”

Nichita Stănescu răspundea astfel la întrebarea „Cine sunt eu?”:
„Eu nu sunt altceva decât o pată de sânge care vorbește.”

Despre mine, Alina Blăgoi

Iar eu, Alina Blăgoi, pot spune că sunt persoana care se implică în problemele celorlalți, care caută să fie „acolo”, ori de câte ori poate. Sunt o femeie ambițioasă, sociabilă, sensibilă, serioasă, dornică să învețe în fiecare zi câte ceva, o femeie luptătoare, care nu renunță, chiar dacă a avut piedici, care caută soluții, și dacă nu le găsește, le inventează. Sunt o persoană creativă, cu spirit de aventură, careia îi plac surprizele, dar să și facă, optimistă și cu o gândire pozitivă.

Sunt o mamă dedicată familiei, care își iubește enorm copiii, căutând să le ofere cât de mult din timpul ei, să le deschidă orizontul și să-i ajute să-și dezvolte personalitatea. Sunt o soție iubitoare, care este lângă soțul ei, chiar dacă unele momente nu sunt „roz”, sunt înțelegătoare și prezentă în viața de cuplu. Sunt un psiholog care iubește oamenii, face totul din pasiune și pentru a-i ajuta pe ceilalți să treacă peste problemele lor sau cel puțin să le înțeleagă (chiar dacă unii nu le acceptă, am conștiința împăcată că am spus ce aveam de spus). Îmi place să fac performanță, să ies din anonimat și să fiu altfel decât ceilalți.

Provocare

„Cine sunt eu?” este o întrebare pe care mai devreme sau mai târziu toți trebuie să ne-o punem cu scopul de a găsi repere de orientare și resurse motivaționale pentru a deveni mai performanți în acțiunile pe care le întreprindem. În final, vă provoc să vă gândiți la cine sunteți voi cu adevărat și ce vă definește.

 

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×