Coloratul, o terapie pentru adulti la fel de eficienta ca meditatia

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Coloratul, o terapie pentru adulti la fel de eficienta ca meditatia

Loading

18

Coloratul pentru adulti reprezinta una dintre terapiile antistres care se bucura de un adevarat succes. Care sunt motivatiile celor care practica una dintre activitatle preferate ale copiilor, coloratul?, conform passionsante.be.

Coloratul este o activitate relaxanta care stimuleaza creativitatea

Asociat cu petrecerea educativa a timpului liber de catre copii, coloratul este totusi recunoscut ca o activitate relaxanta ce favorizeaza concentrarea si creativitatea. El este inclus in traditia hindusa si budista sub forma desenelor sacre, extrem de elaboratele “mandala”.

Coloratul induce calm, seninatate, relaxare

Adultii carora le place sa coloreze si specialistii care s-au ocupat de aceasta problema afirma ca cine coloreaza se bucura de calm, seninatate si relaxare, uitand astfel necazurile vietii zilnice. Coloratul ajuta la combaterea stresului, depresiei, anxietatii si a insomniei.

Coloratul stimuleaza latura creativa, fara sa fie necesara stapanirea unei tehnici artistice sofisticate. In plus, participa la sondarea sinelui, asemeni unei forme de meditatie. Este o activitate solitara sau familiala, in functie de dorintele momentului.

Pe internet exista site-uri care propun desene ce pot fi copiate si apoi colorate, majoritatea cu personaje de basm sau din cele mai populare filme, incheie passionsante.be.

Sursa

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!