Cum poate recunoștința să îți îmbunătățească relațiile, sănătatea și somnul

Psihoterapie individuala, de cuplu si familie (EFT) București si online

Cum poate recunoștința să îți îmbunătățească relațiile, sănătatea și somnul

Loading

În creierul tău există o rețea vastă de sinapse, separate de mici spații numite fante sinaptice. Atunci când experimentezi un gând sau o emoție, o sinapsă trimite un semnal chimic prin acest spațiu către o altă sinapsă, stabilind o legătură prin care semnalul electric poate fi transmis.

Cu fiecare reactivare a acestui impuls electric, legătura dintre sinapse devine tot mai puternică. În acest mod, creierul tău se adaptează și se restructurează pentru a facilita procesarea acelui gând, cum ar fi recunoștința, din ce în ce mai eficient. Recunoștința funcționează ca un „mușchi” mental, care devine mai puternic pe măsură ce îl exersezi.

Recunoștința poate schimba viața

În zilele noastre, poate fi dificil să deosebim informațiile de încredere de cele mai puțin veridice. Cu toate acestea, când vine vorba de recunoștință și de potențialul său de a transforma vieți, îți recomandăm să ai încredere în această practică. Este o alegere care merită făcută.

Iată cum recunoștința îți poate transforma viața:

Deschide uși către noi relații Atunci când îți faci timp să exprimi recunoștința față de cineva, chiar și printr-un simplu „Mulțumesc”, acest gest poate conduce la formarea de noi prietenii și relații.

Îmbunătățește sănătatea fizică – Cei care integrează recunoștința în viața lor zilnică raportează mai puține dureri fizice și se simt, în general, mai sănătoși comparativ cu cei din jurul lor.

Îmbunătățește sănătatea mintală – Recunoștința poate reduce impactul emoțiilor negative, cum ar fi invidia, resentimentele, regretul și frustrarea. Practicată constant, recunoștința contribuie la creșterea nivelului de fericire și poate preveni depresia.

Te ajută să dormi mai bineDacă îți rezervi câteva minute înainte de culcare pentru a exprima recunoștința, acest obicei poate îmbunătăți calitatea somnului. În acele momente, mintea ta se concentrează pe lucrurile bune, lăsând în urmă grijile zilei.

Îți sporește stima de sine – Recunoștința diminuează nevoia de a te compara cu ceilalți, oferindu-ți un impuls semnificativ în stima de sine.

Să vă fie cu folos,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×