Cum poti readuce armonia in cuplu? 4 Exercitii simple pentru o relatie de poveste

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Cum poti readuce armonia in cuplu? 4 Exercitii simple pentru o relatie de poveste

Loading

Exercitiul 1: IMBRATISATI-VA IN TIMP CE STATI IN PAT

Incercati sa va sincronizati respiratia astfel cand el inspira tu expiri si cand el expira tu inspiri. In acest fel se creeaza un flux de energie care sporeste empatia dintre voi. Modul in care respiram vorbeste despre emotiile pe care le traim si o modalitate prin care putem transmite iubirea.
Rezultatele sunt urmatoarele: daca respiratia este sincronizata si in armonie asta inseamna ca in cuplul vostru domneste buna dispozitie. Dar si daca ea nu este sincronizata, se poate sincroniza iar asta va duce la o armonizare a emotiilor dintre voi.

Exercitiul 2: PRIVESTE SUFLETUL

Desi va suna ciudat, acest exercitiu va va ajuta sa va regasiti sufleteste intr-o lume unde totul se intampla prea repede si unde nu mai scoateti capul din telefoanele sau televizoarele din jur. Stati confortabil si foarte aproape, astfel incat genunchii sa vi se atinga. Priviti-va ochi in ochi, daca se poate fara sa vorbiti, timp de 3-5 minute. Da, va veti simti putin stangaci in primele doua, dar apoi, flirtul clasic si intensitatea privirilor va vor fura.

Exercitiul 3: IMBRATISARI FIERBINTI

Multe cupluri adorm cu ochii la televizor, citind, sau, mai rau, urmarind o retea sociala de pe telefon. Alocati-va cel putin 20 de minute inainte de culcare pentru a sta imbratisati. veti dormi mai bine, va veti simti mai aproape si veti contracara ritmul nebun al zilei.

Exercitiul 4: VORBITI LA FINALUL FIECAREI ZILE

Dupa o zi istovitoare de munca pentru amandoi, este momentul sa uitati de orice dispozitiv ce v-ar capta atentia (telefon, tableta, laptop) si sa gasiti timp pentru voi. Discutati macar o jumatate de ora despre cum v-a fost ziua, ce ati facut, care este planul pentru urmatoarea. Este demonstrat ca acest lucru reduce stresul ce vine din afara relatiei.

Va multumesc,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.