Cum sa invatam sa ne iubim si sa ne acceptam pe noi insine?

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Cum sa invatam sa ne iubim si sa ne acceptam pe noi insine?

Loading

16114417_738399186317993_1642883753567991989_n

Adesea, ne gandim ca suntem doar niste indivizi de proasta calitate. De regula, acest gen de atitudine apare in rezultatul criticii care vine din societate.

In acelasi timp, mai suntem influentati si de obisnuinta de a ne compara cu toti oamenii care ne inconjoara si de a ne autocritica. Cum atunci am putea sa ne tratam corect pe noi insine?

Nu uitati ca pe planeta pamant exista peste 7 miliarde de oameni si fiecare dintre ei este unic in felul sau. De aia cum am putea spune ca nu suntem la fel de buni ca ceilalti, daca nu putem compara ceea ce este diferit. Fiecare din doi este o individualitate si impreuna formam un mozaic integru al societatii. Asa ca nu uita: fara tine acest sistem nu ar fi implinit.

Schimba-ti convingerile, daca ele te incurca sa traiesti din plin. 

Tine minte – constiinta ta conduce o ,,armata” din trilioane de celule. Astfel, orice gand pesimist despre aspectul tau fizic sau sentimentele tale directioneaza aceasta armata spre schimbarea negativa a realitatii tale.

Omul are capacitatea sa progreseze in toate aspectele vietii, daca gandeste in mod pozitiv. Crede-ma, indiferent de circumstantele de care esti presat, esti capabil sa-ti imbunatatesti viata!

Nu intotdeauna ne putem schimba si nu putem repara greselile pe care le-am facut pana acum, dar putem schimba atitudinea si viziunile noastre asupra lucrurilor. Le putem face mai optimiste, mai complexe si mai corecte fata de noi insine.

Nu mai conteaza ceea ce s-a intamplat ieri, totul se transforma intr-o lectie valoroasa pentru tine, care nu te va face o persoana rea. Nu uita niciodata de valoarea absoluta, dar in acelasi timp, relativa a momentului!

Viata e minunata. Astazi este o zi noua. 

Uite-te la tine insuti cu o atitudine calma si satisfacuta. Accepta-te si iubeste-te, gandindu-te la toate lucrurile prin care ai trecut cu demnitate pana acum. Si cel mai important, fii intelegator fata de gandurile, sentimentele si corpul tau.

Asculta-le si atunci, in scurt timp, vei gasi armonia perfecta cu tine insuti si cu lumea inconjuratoare!

Sursa: http://devorbacutine.eu/

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×