Cum sa raspunzi atunci cand altcineva iti spune „multumesc!”(explicatia energetica)

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Cum sa raspunzi atunci cand altcineva iti spune „multumesc!”(explicatia energetica)

Loading

multumesc-1

Cred ca nivelul de constientizare poate fi crescut in lume prin fapte mici. Imagineaza-ti ca fiecare om de pe pamant ar pune o singura caramida ajutand la construirea unei cladiri. Imagineaza-ti ce cladire grandioasa s-ar putea construi prin folosirea a 8 miliarde de caramizi.

Ulterior toata lumea s-ar putea bucura de grandoarea si splendoarea cladirii. Si aceasta cladire ar fi construita totusi prin micul si lipsit de efort gest a fiecarui om de a adauga inca o caramida. Cu un gest mic si un efort minimal s-ar putea construi ceva magnific.

De aceea astazi iti propun sa faci un mic gest. Acela de a oferi un raspuns armonios de fiecare data cand altcineva iti adreseaza un „Multumesc!”.

Pentru inceput hai sa stabilim cum raspunzi tu in acest moment atunci cand altcineva iti spune „Multumesc!”. Pentru ca este un raspuns automat, am pregatit mai jos cateva variante. Imagineaza-ti ca eu tocmai ti-am adresat un sincer „Multumesc!”. Prin care dintre variantele de mai jos iti vine sa raspunzi?

a) cu placere

b) nu ai pentru ce

c) pentru nimic

d) cu drag

e) si eu iti multumesc!

f) nici una din variantele de mai sus

Daca raspunzi diferit in functie de context, nu-i nicio problema. Poti alege din lista de mai sus mai multe raspunsuri. Fiecare dintre raspunsurile de mai sus, are un substrat energetic pe care il voi detalia in cele ce urmeaza.

Cum Sa Raspunzi Atunci Cand Altcineva Iti Spune „Multumesc!”(Explicatia Energetica)

Tin sa precizez ca felul in care raspunzi tu acum, atunci cand altcineva iti spune multumesc, nu este corect sau gresit. Felul in care raspunzi este pur si simplu o alegere. Prin raspuns insa, tu imprimi o anumita directie energiei care vine inspre tine.

Cuvintele sunt energie. Am detaliat asta pe larg aici. Spuneam atunci ca:

„Cuvintele sunt energie. Tot ceea ce te inconjoara este energie, iar cuvintele nu fac exceptie. Ele sunt chiar forme primare de energie.

Nu trebuie sa te gandesti prea mult pentru a-ti da seama de asta.

Atunci cand spui un cuvant, emiti un sunet. Sunetul inseamna vibratie, iar vibratia inseamna energie. De fiecare data cand spui cuvinte, eliberezi energie. Sper ca ti-a fost usor sa urmaresti traseul: cuvant->sunet->vibratie->energie. Ceea ce te invit sa constientizezi odata ajuns in acest punct este faptul ca de fiecare data cand vorbesti emiti energie inspre exterior.”

La fel, de fiecare data cand ti se vorbeste, interlocutorul trimite energie inspre tine. Fiecare multumesc care iti este adresat, are energia lui caracteristica. Prin felul in care raspunzi acestei energii te poti afla in una din urmatoarele situatii:

  1. o blochezi
  2. o accepti
  3. o accepti si o reflectezi

Posibilitatile fiind clare, in cele ce urmeaza o sa le detaliez pe fiecare in parte:

1.Blocarea energiei

65511923_2163216860442704_2971680489053618176_n

 

Asta se intampla atunci cand raspunzi unui multumesc prin b) nu ai pentru ce sau c) pentru nimic.

Sageata albastra din poza de mai sus este o unda de energie armonioasa. Vibratia cuvantului „Multumesc! este una inalta. Este o alegere total nepotrivita sa construiesti acel zid din caramizi printr-un „nu ai pentru ce” sau un „pentru nimic”. O anumita cantitate de energie cu o vibratie inalta vine inspre tine, iar tu iei decizia de a o bloca. De ce ai face asta?

Multi oameni fac asta pentru ca nu se iubesc si nici nu se respecta pe ei insisi. Invata sa accepti cu recunostinta propunerea altcuiva de a-ti oferi ceva. Indiferent daca este vorba despre un „Multumesc!”, un biscute, o suma de bani, un zambet sau orice altceva. Nimic nu este intamplator. Primeste cu bucurie energia care vine inspre tine. Nu uita ca tu ai atras-o si actioneaza ca atare.

2. Acceptarea energiei

65035259_2377702825776163_4370899710748131328_n

Asta se intampla atunci cand raspunzi unui multumesc prin d) cu drag sau a) cu placere.

Aceasta este modalitatea prin care iti arati deschiderea inspre a primi energia care tocmai a fost indreptata catre tine.

Te felicit daca raspunzi in acest fel atunci cand altcineva iti adreseaza un Multumesc!. Asta inseamna ca adopti o atitudine deschisa in relatiile cu ceilalti, ceea ce este extraordinar.

Indraznesc sa spun ca 99% dintre oameni raspund fie acceptand energia, fie blocand-o asa cum am descris in primele doua puncte. Ceva cu adevarat magic se intampla intr-o a treia posibila situatie despre care urmeaza sa iti vorbesc in continuare.

3. Acceptarea si reflectarea energiei

acceptarea_reflectarea_energiei_

Spuneam la inceputul articolului cum nivelul de constientizare poate fi crescut in lume prin fapte mici. Actiuni aparent nesemnificative facute de un numar considerabil de oameni conduc de fiecare data la rezultate remarcabile. 

De aceea, invitatia mea pentru tine este ca incepand de astazi, de fiecare data cand cineva iti spune Multumesc, tu sa raspunzi prin „si eu iti multumesc” amplificand astfel energia. Renunta la a mai bloca energia armonioasa care vine inspre tine. Incepe de astazi sa o accepti inmultind-o.

Sursa: https://fiimplinit.ro/multumesc/

Va multumesc,

Psiholog Aina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.