Cum sa reactionezi atunci cand esti furios

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Cum sa reactionezi atunci cand esti furios

Loading

33907_490212176010_8203824_n

Intr-un sat din Japonia, traia candva un samurai batran. In Japonia sa fii samurai reprezenta faptul ca ai onoare. Cei din armata samurailor erau luptatori desavarsiti si toata viata isi cizelau maiestria militara si nu ezitau sa puna imediat mana pe arma, daca erau insultati.

Intr-o zi a venit la acest batran un luptator foarte tanar. El era considerat foarte rau si crud, caci ii placea sa foloseasca actiuni provocatoare si se infuria repede.

Tanarul stiind ca batranul este samurai, a inceput sa-l umileasca, provocandu-l. Arunca pietre in el, dar batranul nu avea nicio reactie.

Batranul isi continua activitatea, fara sa aiba vreun raspuns violent. In cele din urma, tanarul a cedat, pentru ca era epuizat si nici nu mai avea nicio alta metoda care ar putea sa-l infurie pe batran.

Ucenicii samuraiului erau surprinsi, asa ca toti l-au intrebat de ce nu a reactionat, poate i-a fost frica de faptul ca o sa piarda lupta, insa batranul a zis:

-Cineva a fost odata aici si a lasat un dar pentru voi, iar voi nu vreti sa-l primiti, nu va amintiti al cui este?

-Este al stapanului, nu ne apartine noua, a zis unul dintre ucenici.

-Acelasi lucru este valabil si pentru insulte, furie si invidie. Pana cand nu le veti accepta, ele nu va apartin. Sunt ale acelui care le propavaduieste, deci nu pot sa va afecteze viata, starea, emotiile si gandurile in niciun caz.

Va multumesc,

Psiholog Aina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.