Cum sa scapi de obsesia fata de fostul iubit: patru tehnici psihologice care te vor ajuta

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Cum sa scapi de obsesia fata de fostul iubit: patru tehnici psihologice care te vor ajuta

Loading

Obsesia amoroasa este o legatura spirituala extrem de puternica fata de o persoana, care ne face sa devenim dependenti de ea, din punct de vedere psihologic. Una dintre cele mai grave si neplacute forme ale obsesiei este cea fata de fostul tau.

Aceasta senzatie toxica creeaza o aparenta iluzorie, precum ca viata noastra e blocata si nu mai poate merge inainte. Cel mai rau e atunci cand obsesia continua sa ne ruineze viata, chiar si atunci cand suntem deja implicati intr-o alta relatie.

Sfaturile superficiale sunt neefective, in astfel de situatii. De aceea, va propunem o serie de tehnici psihologice eficiente, care va vor ajuta sa uitati de toate gandurile insuportabile, care va provocau suferinta pana acum:

Analizeaza motivul obsesiei tale fata de el

Evita sa te gandesti la el, sa-i cauti defecte si imperfectiuni, pentru a-l injosi in ochii tai si a-l uita intr-un astfel de mod. Aceasta atitudine e absolut incorecta.

Gandindu-te permanent la el amplifici de fapt obsesia pe care deja o traiesti. In schimb, analizand premisele si cauzele aparitiei acesteia poti ajunge la un deznodamant logic, care-ti va explica originea problemei date si te va indruma spre o cale corecta de a o depasi.

Inceteaza sa te tot ingrijorezi atat de mult!

Fiind intr-o astfel de situatie, de regula, tindem sa dramatizam lucrurile si sa le privim prin prisma unui negativism grav. De aceea, pentru a fi capabili sa depasim stresul provocat de obsesie, trebuie in primul rand sa invatam sa o tratam mai simplu.

Ca si cum aceasta ar fi o senzatie fireasca sau un efect obisnuit, ce apare in urma unei relatii indelungate.

De asemenea, este foarte important sa avem grija de sanatatea noastraaa in astfel de momente de regres spiritual. E bine sa dormim mai mult, sa ne alimentam corect si sa iesim la plimbari lungi, la aer curat. Astfel, prin intermediul sanatatii trupesti, ne vom putea simti mult mai bine si din punct de vedere psihologic.

Distruge toti catalizatorii suferintei tale

Prin catalizatori avem in vedere evitarea oricarui obiect material sau imaterial, care ti-ar putea aminti de fostul tau sau de relatia anterioara. Sterge din telefon toate melodiile pe care le ascultati impreuna. Nu mai privi din nou si din nou filmele pe care le-ati vizionat impreuna. Si nu incerca sa-i urmaresti viata pe retelele de socializare, pentru ca acest lucru nu iti va aduce nimic bun!

Redescopera-ti propria personalitate

Pentru a putea scapa de o anumita persoana avem nevoie fie de o alta persoana, de care ne-am putea atasa afectiv, fie de o noua versiune a propriei personalitati pe care am putea-o studia, din punct de vedere psihologic si fizic. Fa-ti anumite schimbari in stil si in aspectul fizic. Gaseste-ti noi interese si hobby-uri. Fa cunostinta si comunica cu alti oameni, care ti-ar vindeca sufletul, inspirandu-te prin propria lor personalitate.

Pentru a putea depasi definitiv o problema a trecutului avem nevoie de ceva absolut inovator. O senzatie pe care nu am mai experimentat-o anterior. Doar astfel, vom fi capabili sa ne detasam, in mod definitiv, de acest impas spiritual si sa ne recapatam iubirea pentru viata!

Sursa:http://devorbacutine.eu/

Va multumesc,

Psihoterapeut Aina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×