Cum stii ca o persoana este cea potrivita?

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Cum stii ca o persoana este cea potrivita?

Loading

Destul de des, oamenii intreaba: „Cum stii ca o persoana este cea potrivita?” Cand ii intrebati pe cei care stiu ca sunt cu persoana potrivita, in general vor spune ceva de genul: „Pai, nu prea stiu ce sa-ti spun – pur si simplu stii.”

Cand sufletele pereche se indragostesc, se recunosc pur si simplu. E la fel de simplu ca atunci cand iti spui ca azi e soare afara sau ca apa pe care o bei e rece si revigoranta sau ca piatra pe care o ai in mana e solida.

Cand esti cu persoana potrivita, stii pur si simplu. Aceasta recunoastere nu depinde in nici un fel de vreo lunga lista de motive si calificari. Dragostea adevarata e neconditionata.

Cand intalnesti persoana potrivita „stii pur si simplu” si-ti petreci restul vietii descoperind de ce el sau ea este persoana potrivita.

In timp ce raspunsul acesta este adevarat, e, de asemenea, inselator. Poate insemna ca daca nu „stii pur si simplu”, esti cu o persoana nepotrivita.

Asta nu e adevarat in mod necesar. Cel mai precis raspuns la aceasta intrebare este ca „stii pur si simplu” atunci cand ai creat conditiile potrivite pentru a sti, cand inima ti se deschide si cand se intampla sa fii cu persoana potrivita. Daca

Iti deschizi inima si se intampla sa fii cu o persoana nepotrivita, atunci „stii pur si simplu” ca esti cu o persoana nepotrivita.

Aceasta recunoastere a persoanei cu care vrei sa-ti petreci viata vine odata cu deschiderea inimii. Chiar daca esti cu persoana potrivita, nu poti „sa stii pur si simplu” daca nu creezi mai intai conditiile potrivite pentru a-ti deschide inima fata de cineva. 

Parcurgerea celor cinci etape ale unei relatii creeaza conditiile potrivite pentru a va dezvolta capacitatea de a „sti pur si simplu” atunci cand persoana potrivita iti iese in cale.

De asemenea, te ajuta sa „stii pur si simplu” cand esti cu o persoana nepotrivita. Odata ce esti capabil sa „stii pur si simplu”, partea mai usoara e sa gasesti sau sa fii gasit de persoana potrivita. Fiecare decizie pe care o iei te va aduce mai aproape de tinta.

Sursa: John Gray

Va multumesc,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!