Cuvinte pe care ar fi indicat sa le eviti

Psihoterapie individuala, de cuplu si familie (EFT) București si online

Cuvinte pe care ar fi indicat sa le eviti

Loading

1497440_10153771968152731_7782509615929940584_n

„In urma unor cercetari destul de amanuntite, atat teoretice cat si practice, am constatat ca sunt cateva cuvinte prin care ne blocam drumul spre realizare sau implinire. Ne blocam drumul spre creatie si daruire, spre manifestarea divinului din noi.

In aceasta serie de articole va voi prezenta cat mai detaliat aceste cuvinte („sper”, „incerc”, „nu…”, „dar…”, „sarut-mana”) pentru a intelege atat din punct de vedere psihologic cat si din punctul de vedere al constiintei cuantice, cum si cat de usor ne cream subtil realitatea inconjuratoare. Veti descoperi cum ne autosabotam si cum traim nefericirea si suferinta din interior spre exterior.

Am vazut oameni care se straduiesc sa-si creeze o viata frumoasa si de multe ori nu reusesc in totalitate, mai apar „coborasuri”. Am vazut cum aceste cuvinte blocante ii duc in starea de neputinta, necredinta, neimplinire. Stand in aceste stari ceva timp ajung si la deznadejde – virusul principal care ii tine pe loc, adica in stagnare.

Folosim cuvinte pentru ca ne-am obisnuit asa, am auzit la unii sau la altii, sau asa e civilizat, frumos, etc, dar in spatele lor sta o forta la nivel cuantic care ne duce sa traim ceea ce rostim.

Va recomand sa va observati vocabularul si inainte sa rostiti astfel de cuvinte blocante sa va ganditi la consecinte.

  1. Sper…

Cuvantul „sper” este un cuvant prin care lasi loc la indoiala. Cand spui „sper” nu esti sigur ca se va implini ceea ce vrei. Este un cuvant blocant deoarece te opreste in registrul fluxului neimplinirii. Cand spui „sper” pleci la drum cu „frana de mana trasa”. Pentru a da drumul la frana de mana, va recomand sa folositi „CRED” in loc de „sper” si veti vedea ce simtiti in interiorul fiintei voastre. Practica constienta va face diferenta.

Va spun ce am constatat eu: cand spun „CRED” parca din interiorul meu se ridica forta vietii si din zona pieptului, anahatei, iese afara ca un curent care se duce direct in locul unde se va implini acea dorinta, sau ceea ce imi propun.

Cand spun „sper” acea forta ramane in interiorul meu, ca si cum asteapta ceva prin care sa declansezi implinirea. Prin cuvantul „sper” nesiguranta duce la indoiala. Apar intrebari de genul: „Oare o fi…, oare nu o fi…, oare ce sa fac…?”.Aceasta nesiguranta te face sa stai pe loc si sa nu inaintezi.

Diminuand sau eliminand acest cuvant din vocabularul vostru veti trai acceptarea ca sunteti creatorii realitatii voastre, deveniti responsabili si impacati pentru ca stiti ca puteti schimba orice vreti.

Speranta este un cuvant victima, care nu este pentru viitor ci este din trecut. Acest cuvant te duce in starea de victima si te opreste de la a face alegeri cu Liberul Arbitru.

Cand traiesti sub influenta lui „sper”, aceasta indica faptul ca nu ai incredere in tine si astepti ca altul sa te indrume, sa te calauzeasca, te lasi la aprecierea altora si mereu vei lua decizii din personalitatea limitata.

Cand traiesti sub influenta lui „CRED” vei lua decizii din sine, vei avea forta necesara pentru a decide, a alege, a face ce vrei tu pentru tine si experienta vietii tale pe toate planurile.

  1. Incerc…

Incerc” este tot un cuvant blocant, la fel de des folosit ca „sper” si cu aceeasi conotatie si anume ca, nu ai incredere in tine ca vei reusi.

Cand spui „incerc” tu de fapt te duci pe o bucla a succesului pana la un punct dupa care cazi tot in esec. Imaginati-va sau uitati-va la un cerc. De oriunde porniti pe el in cerc te duce tot acolo.

Cand folosesti cuvantul „incerc” subconstientul tau indica ca inca nu vrei cu adevarat sa creezi acea realitate. Este o mare diferenta atunci cand rostesti „incerc sa iau examenul X”, si „vreau sa iau examenul X”. Experimentati sa vedeti ce se intampla in realitatea voastra.

Priviti in interiorul vostru sa vedeti ce simtiti la fiecare rostirea a acestor fraze. Este o diferenta colosala. Fiecare isi creeaza realitatea conform cuvintelor pe care le rosteste. Deci cand spui „incerc” iti creezi o realitatea unde nu ai sanse sa reusesti 100% pentru ca, de fapt inca nu vrei.

Cand ai rostit cuvantul „incerc” tu de fapt pleci cu „frana de mana” la masina trasa, adica nu pleci cu toata puterea inainte ci lasi loc incercarilor sa vina in calea ta. Asta pentru ca din interior tu nu ai incredere ca reusesti, iar concluzia finala din personalitatea este: sa nu fie un esec total ci sa poti spune tie si altora ca „am incercat, daca nu a mers, asta e!”

De aceea este un cuvant blocant pentru ca te tine pe loc, in stagnare si limitare. Faceti o analiza in vocabularul vostru si in folosirea lui, macar 7 zile. Veti descoperi in ce segmente ale vietii folositi foarte des cuvantul „incerc”. Acel sau acele segmente unde folositi des acest cuvant sunt dimensiunile in care nu aveti incredere in voi, in prestatia voastra sau aveti ceva programe si credinte false si limitative.

Succes in a depista acest cuvant si a-l inlocui cu unul care va deschide o linie de destin (potential) unde veti fi creatori, fericiti, impliniti si cu eficienta maxima.

  1. Nu stiu, nu pot, nu am

 Atunci cand folosesti negatia in fata celor mai puternice programe, te blochezi pe un flux de constiinta al neimplinirii. Astfel creezi in realitatea ta piedici prin care nu participi la crearea constienta a realitatii tale.

Spun acestor cuvinte: Cuvinte prin care te auto-sabotezi ca sa nu participi constient la creatia ta. Astfel te sustragi de la responsabilitatea constienta a creatiei. Prin folosirea acestor cuvinte tu de fapt iti dezvalui tie si celor din jurul tau ca, inca nu vrei sa schimbi ceva in realitatea ta, ca nu ai incredere in tine si in divinitate si ca nu esti constient(a) de potentialul divin din interiorul tau.

Veti observa atat la voi cat si la cei cu care intrati in contact o anumita negatie pe un anumit segment din viata. Acel segment este locul in care ai avut sau au avut esecuri sau suferinte emotionale.

Pentru a nu mai suferi omul alege negatia sau dorinta de a nu se mai implica. Doar ca aceasta alegere te tine si il tine tot mai mult in suferinta. Asta se intampla deoarece omul are implementat inca de la facere programul creatiei cel mai puternic program din fiinta sa. Atunci cand nu creezi si te-ai inchis, energetic vorbind pentru a crea „te mananci pe tine”, nu ai de unde sa te incarci ca sa mergi mai departe sa scoti frumosul, esenta si maretia divina din interiorul tau.

Prin creatie noi deschidem izvorul cu apa vie din interiorul nostru.

Cand creezi esti mereu plin de bucurie, voie buna, vitalitate, mananci foarte putin, dormi putin pentru ca tu te incarci cu apa vie din izvorul interior care este de o frecventa net superioara elementelor de hrana exterioara corpului si mintii.

Prin folosirea acestor negatii te inchizi ca intr-o inchisoare, unde nimic nu vine spre tine si nimic nu pleaca dinspre tine. Peste tot gasim sintagma „daruieste daca vrei sa primesti”, adica vei crea in realitatea ta acele oportunitati pentru ca ai deschis anumite fluxuri de constiinta prin care fiintezi.

Observati-va si inlocuiti negatiile pe care le folositi in exprimare, observati segmentul din viata voastra unde sunt des intalnite si veti putea face curatenie, pace si lumina in crearea constienta a realitatii voastre.

  1. Sarut-mana

 Am ajuns si la acest cuvant care este folosit foarte des si numai la noi in tara. Adica daca treci peste granitele tarii, peste Prut si Dunare nu mai este uzitat de cei de acolo. Cuvantul “sarut-mana” este un cuvant care induce umilinta si te blocheaza pe un flux de constiinta al neputintei.

Interesant, cand am analizat acest cuvant am avut un soc as putea spune, deoarece nu ma asteptam ca sub aceasta forma de politete sa se duca energia vietii sau chi-ul pe frecvente inferioare.

Astfel am inceput sa analizez gestica, mimica si ce se ascunde sub aceast cuvant.

Am constatat cu stupoare cum spunand acest cuvant te plasezi pe un flux de constiinta al umilintei, al stagnarii. Acest cuvant folosit iti indica faptul ca altii sunt superiori tie pe toate nivelurile. Folosind acest cuvant iesi de sub incidenta fluxului in care „toti suntem egali, toti suntem eterni, toti suntem divini.” E adevarat ca fiecare este unic, creeaza, intelege si experimenteaza diferit dar in esenta toti suntem divini.

Folosind acest cuvant transmiti universului ca tu nu esti in stare sa creezi sau sa faci ceva in realitatea ta si ca dai altuia puterea ta. Adica altul poate face in locul tau si chiar mai bine. O adevarata iluzie. Nimeni nu poate face ceva mai bine decat tine in realitatea ta. Deoarece tu ai toate parghiile din interior pentru a-ti crea realitatea interioara si apoi pe cea exterioara.

Umilinta indica faptul ca iti dai puterea in exterior si ramai blocat pe un flux de constiinta inferior. Degeaba astepti sa traiesti o viata minunata traind in umilinta. Asa ceva nu se poate. Primesti de la univers acele energii pe care le indici prin vocabular, stari, atitudini.

La polul opus sta cuvantul MULTUMESC – care indica recunostinta si un salt cuantic pe un flux de constiinta de frecventa superioara.

Faceti un exercitiu simplu. Folositi ambele cuvinte in aceeasi conversatie, unul dupa altul daca e posibil si vedeti ce simtiti in interiorul vostru?

Eu personal am descoperit o discrepanta de la cer la pamant folosind aceste cuvinte unul dupa celalalt in conversatie. Fiti atenti la ce simtiti in interior, cum vi se schimba starea de la un cuvant la altul, vedeti ce ganduri va apar dupa ce folositi cuvantul “sarut-mana” si apoi “MULTUMESC”. E foarte interesant sa te observi si sa poti sa modifici realitatea printr-un cuvant sau altul.

Dati-va voie sa fiti observatorul constient al vocabularului vostru si veti trai divin, pentru ca veti putea corecta si va veti putea elibera de pe fluxuri de constiinta blocante, limitative urcand pe fluxuri de constiinta de frecventa inalta.

  1. Dar…

 Cand folosesti cuvantul „dar”, anulezi tot ce ai spus mai inainte. De exemplu: „vreau sa ma intalnesc cu tine, dar nu am timp”.

De fapt mesajul este „nu vreau sa ma intalnesc cu tine si de aceea nu-mi fac timp”.

Folosind acest cuvant devii bulversant pentru univers si deschizi fluxuri de constiinta contradictorii. Adica una vrei sa transmiti in exterior si alta transmiti.

Prin folosirea cuvantului „dar”, tu de fapt eviti transmiterea a ceea ce doresti cu adevarat, ceea ce indica ca tu contii si mentii in tine, dualitatea. Prin folosirea acestui cuvant ramai ancorat in trecut si te scurgi de viata ta, pentru ca asta inseamna dualitate. Cand traiesti in dualitate ramai ancorat in dimensiunea a treia si finalul vietii este moartea.

Prin dar arati nehotararea, lipsa de autenticitate si evitarea asumarii a ceea ce vrei sa faci. Transmiti o stare interioara de nesiguranta, frica, nehotarare si te blochezi in fluxuri de constiinta de aceeasi frecventa.

Folosind cuvantul „dar” in limbajul interior cat si in cel exterior, creezi oportunitati ca „mintea limitata” sau personalitatea ta, creata in aceasta dimensiune sa fie cea care decide in crearea realitatii personale. Facand asta te indepartezi de Sinele tau Divin si de Dumnezeu si deciziile legate despre tine, despre viata si trairile tale vor fi luate doar din mintea limitata. Atunci veti spune in stanga si in dreapta ca nu puteti face ceva din motive exterioare, ca nu va puteti crea singuri viata, ca altii sunt de vina (sistemul, guvernul, familia, etc). Facand acestea iarasi intrati in mintea limitata.

Fiti observatorul vostru in folosirea limbajului propriu si veti descoperi carentele in deschiderea spre fluxuri de constiinta in care realitatea se creeaza instant si la cote maxime pentru evolutia si implinirea personala si profesionala.

Lumea din exterior este cea pe care o deschidem din interior iar cuvantul este cel care face posibil acest lucru usor, frumos si bine.”

Sursa: https://inimadivina.com/2015/11/23/cuvinte-pe-care-ar-trebui-sa-le-eviti/

Va multumesc,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×