Diferenta dintre gandirea pozitiva si concentrarea pe lucrurile pozitive

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Diferenta dintre gandirea pozitiva si concentrarea pe lucrurile pozitive

Loading

00000000000.1

Exista vreo diferenta? Exista. Nu e suficient sa gandesti pozitiv. Si nici intotdeauna constructiv. Uneori creeaza rezistenta in fata a ceea ce este. Pentru ca unele lucruri pur si simplu nu pot fi schimbate.

 Dar ce poate fi schimbat este modul in care te raportezi tu la ele. Flexibilitatea porneste intotdeauna din minte.

Care este puterea concentrarii pe lucrurile pozitive am invatat din practica. Pornind de la teorie. Pentru ca am vrut sa aflu care este diferenta intre a gandi pozitiv si a avea o atitudine mentala constructiva. Iar diferenta se simte. In energia investita si in atitudinea mentala de fond.

Cand alegi sa te focalizezi pe ce este bun in viata ta, accepti faptul ca poti gresi. Ca uneori schimbarile pozitive nu vin intotdeauna sub cele mai confortabile forme.

Accepti faptul ca dezvoltarea inseamna si haos, si puncte limita, si disconfort. Dar stii ca orice se intampla este bun pentru tine. Simti ca viata este plina de glorie si frumusete atunci cand alegi sa-ti pastrezi atentia pe lucrurile pozitive.

Cineva care gandeste pozitiv isi spune in mod repetat ca nu exista nicio problema in viata lui. Cineva care se focalizeaza pe bucuriile si avantajele vietii priveste cu ochi limpezi problemele si alege sa-si investeasca energia in gasirea unei solutii.

Lucrurile asupra carora te concentrezi se amplifica. In fiecare situatie, dispui de o alegere. Te poti concentra fie asupra lucrurilor pozitive, fie asupra celor negative. Daca te uiti la situatiile care nu merg cum trebuie in viata ta si/ sau in lume, exact asta vei vedea. Pentru ca nu poti privi in doua directii in acelasi timp, vei rata posibilitatea. Pe de alta parte, daca te concentrezi asupra lucrurilor posibile, nu numai ca te vei simti mai bine, dar vei vedea si noi posibilitati pe care nu le-ai vazut inainte.  

„ (Robert Anthony – Cum imposibilul devine posibil”).

Sursa: www.atractiasuccesului.ro

 Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×