Dragostea și afecțiunea nu se cerșesc. Permite-le să te găsească ele pe tine.

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Dragostea și afecțiunea nu se cerșesc. Permite-le să te găsească ele pe tine.

Loading

Dragostea și afecțiunea nu se cerșesc și nu se caută, indiferent cât de mult ne-am strădui. Permite-le să te găsească ele pe tine.

Viața este prea scurtă pentru a alerga după cineva care nici măcar nu face un pas pentru tine. Nu este necesar să mergi în urma cuiva atunci când acea persoană știe deja unde te afli, îți cunoaște casa și misterele. De aceea, nu căuta, permite să fii găsit.

Adevărul este că există persoane cărora nu le pasă de noi, chiar dacă nouă ne pasă de ele. În astfel de cazuri, poate fi dificil să înțelegem situația, deoarece interesul pentru ceilalți nu vorbește limba egoismului. Dar nu căuta ceea ce nu ți se oferă, nici nu cerși.

Gândește-te că atunci când cineva își dorește sau are nevoie de ceva sau de cineva, este capabil să răstoarne cerul și pământul pentru a împărtăși chiar și câteva secunde.

Afecțiunea nu se cere

Nu căuta. Să ne târâm și să cerșim firimituri de afecțiune pe care nu ni le doresc nu este sănătos nici pe termen scurt, nici pe termen lung. Totuși, anumite gesturi ne pot înduioșa și ne pot face să căutăm motive pentru a rămâne ancorați în dorința ca acea persoană să rămână în viața noastră.

Dacă ne oprim să ne gândim, singurul lucru pe care îl facem cu această atitudine este să prelungim inutil suferința emoțională. Să ne supunem voinței celorlalți ne face să devenim marionete ale nevoilor și capriciilor lor.

În acest sens, este evident că există lucruri care se întâmplă pentru că trebuie să se întâmple, dar sunt și altele care se întâmplă când facem noi să se întâmple. Nu putem fi liberi și fericiți dacă trăim agățați și legați de speranțe care sunt controlate de alții.

Nu căuta, lasă vântul să ia ce este inutil în viața ta

Este complicat să renunțăm sau să lăsăm să plece ceea ce considerăm că este al nostru, fie că este vorba de sentimente sau persoane. Cu alte cuvinte, anumite pietre pe care le cărăm în spate ne leagă printr-un sentiment de identitate și apartenență care se îmbină cu frica noastră de a pierde ceva ce credem că este intens și important.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că acest haos emoțional ne leagă de anumite persoane, ajungem să ne săturăm de faptul că nu suntem apreciați. Este probabil ca atunci când realizăm acest lucru să ne simțim egoiști, ceea ce este teribil pentru sănătatea noastră emoțională.

Sentimentul că, dacă nu mai suportăm o situație sau anumite persoane, eșuăm, este extrem de comun. Fundamentul acestui sentiment este teama de a ne confrunta cu golul pe care îl generează pierderea.

Cu alte cuvinte, simțim că, dacă încetăm să ne sacrificăm, pierdem oportunitatea de a construi o parte din istoria noastră emoțională. Totuși, ceea ce facem cu adevărat este să ne comportăm în cel mai crud mod posibil cu noi înșine, cu așteptările și dorințele noastre.

Calea către libertatea emoțională este construită din pietrele pe care le lăsăm să cadă; adică, din sentimente și persoane toxice de care ne debarasăm.

Renunțarea este singura modalitate de a face loc punctelor noastre forte, de a ne asuma greșelile și de a ne manifesta intențiile și angajamentele. În acest fel, evităm ca negativitatea să ocupe locul pozitivului, reușind astfel să ne sporim entuziasmul pentru viață și bunăstarea.

Nu este mai puternic cel care suportă cel mai mult, ci cel care este mai capabil să „renunțe”

Dacă nu aduce bucurie în viața ta… LASĂ-L SĂ PLECE

Dacă nu te inspiră și nu te dezvoltă… LASĂ-L SĂ PLECE

Dacă stagnează și nu evoluează… LASĂ-L SĂ PLECE

Dacă îți oferă siguranță, dar te împiedică să crești… LASĂ-L SĂ PLECE

Dacă nu îți recunoaște abilitățile… LASĂ-L SĂ PLECE

Dacă nu îți alin sufletul… LASĂ-L SĂ PLECE

Dacă nu te motivează să avansezi… LASĂ-L SĂ PLECE

Dacă vorbește, dar nu acționează… LASĂ-L SĂ PLECE

Dacă nu există un loc pentru tine în viața sa… LASĂ-L SĂ PLECE

Dacă încearcă să te transforme… LASĂ-L SĂ PLECE

Dacă ego-ul este mai important… LASĂ-L SĂ PLECE

Dacă sunt mai multe conflicte decât momente de armonie… LASĂ-L SĂ PLECE

Dacă pur și simplu nu adaugă valoare vieții tale… LASĂ-L SĂ PLECE

RENUNȚĂ, căderea va fi mult mai puțin dureroasă decât durerea de a rămâne agățat de ceea ce ar fi putut fi, dar nu este.

Nu căuta și nu alerga după ceea ce nu vor să îți ofere, renunță… Dar rămâi deschis la posibilitatea de a fi găsit de cei care doresc cu adevărat să facă parte din viața ta într-un mod sănătos. Nu căuta, permite să fii găsit.

Să vă fie cu folos,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×