Efectele uimitoare ale recunostintei asupra creierului

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Efectele uimitoare ale recunostintei asupra creierului

Loading

Anatomie

Anatomie

In interiorul creierului tau exista o retea de sinapse, care sunt separate de un spatiu gol. Acest spatiu gol este denumit fanta sinaptica. Cand ai un gand sau o emotie, o sinapsa trimite un semnal chimic prin acest spatiu gol catre o alta sinapsa, care , la randul sau, creeaza o punte de legatura prin care poate trece acest semnal electric.

Atunci cand aceasta sarcina electrica este declansata din nou, legatura dintre sinapse este mult mai puternica. Intr-un fel, creierul tau se schimba si se remodeleaza pentru ca procesarea acestui gand sa se faca mult mai usor, in acest caz recunostinta. Asa ca, recunostinta este asemenea unui muschi al creierului tau. Cu cat o sa-l antrenezi mai mult, cu atat mai puternic va deveni.

Recunostinta iti poate schimba viata

Este destul de dificil in zilele noastre sa ne dam seama atunci cand ceea ce citim este demn de incredere. In ceea ce priveste practicarea recunostintei si modul in care aceasta poate schimba vieti, te rugam sa-ti acorzi permisiunea de a avea incredere. Se merita.

Recunostinta iti poate schimba viata in urmatoarele moduri:

1. Poate deschide porti catre relatii

Atunci cand iti faci timp pentru un moment sa-ti exprimi aprecierea pentru o alta persoana, cum ar fi un simplu, “Va multumesc”, aceasa te poate ajuta sa legi noi prietenii.

2. Imbunatatirea sanatatii fizice

Se pare ca oamenii care fac din recunostinta o constanta a vietii lor se confrunta cu mult mai putine dureri. De asemenea, acestia au raportat ca se simt mult mai sanatosi in comparatie cu colegii lor.

3. Imbunatatirea sanatatii psihice

Practicarea recunostintei poate combate emotiile toxice. Unele dintre aceste emotii pot include invidie, resentimente,  regret si frustrare. O practica constanta a recunostintei contribuie in mod eficient la sporirea fericirii si ajuta la prevenirea depresiei.

4. Te ajuta sa dormi mai bine

Atunci cand iti faci timp cateva minute sa-ti exprimi recunostinta inainte de culcare, aceasta practica te poate ajuta sa dormi mai bine. In acele momente iti umpli mintea cu apreciere si uiti complet de neplacerile care au avut loc in ziua precedenta.

5. Accelereaza stima de sine

Recunostinta reduce necesitatea de a te compara cu ceilalti, care, la randul sau, iti ofera un impuls in stima de sine.

Sursa: https://www.lifehack.org/; https://m.e-dimineata.ro/

Va multumesc,

Psiholog Aina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!