Cum sa faci copiii mai fericiti? Ce recomanda specialistii?

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Cum sa faci copiii mai fericiti? Ce recomanda specialistii?

Loading

18

Un studiu efectuat in Marea Britanie arata ca copiii care discuta mai mult cu parintii, si isi pierd mai putin timp certandu-se cu acestia, sunt mai fericiti.

Secretul unei copilarii fericite este chiar relatia dintre copil si parinti. Acei copii care se cearta mai des decat o data pe saptamana cu parintii lor se declarau mult mai putin multumiti de viata lor decat cei care aveau certuri mai rare acasa.

Copiii fericiti sunt aceia care discuta cu parintii lor mai des

Copiii sub 15 ani care sustin ca sunt fericiti, erau aceea care vorbeau despre „lucruri importante” mai des decat o data pe saptamana.

Atat bietii, cat si fetele aveau tendinta de a vorbi mai curand cu mamele decat cu tatii lor despre lucrurile importante, arata raportul realizat de Office for National Statistics (ONS). Totusi, in ultimul deceniu, cel putin in Marea Britanie, relatia copiilor cu ambii parinti pare sa fi devenit mai apropiata, arata raportul.

Si totusi, in ciuda acestei evolutii, inca prea putini copiii se bucura de o relatie buna cu parintii lor si discuta regulat cu acestia despre problemele importante, spune Lily Caprani, director de strategie in cadrul organizatiei The Children’s Society.

Copiii trebuie sa simta ca sunt apreciati si ascultati

Copiii trebuie sa se simta confortabil discutand cu adultii, iar acestia trebuie sa le asigure acest confort si sa asculte cu atentie ce spun copiii, pentru a depista dificultatile din viata acestora.

Copiii care se simt nefericiti sunt mai predispusi la probleme legate de sanatate, de rezultatele scolare si de viata de familie.

Sursa:

Va multumesc,

Psiholog Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.