Femeia care ofera prea mult, intotdeauna va primi prea putin in schimb. Iata cum poti evita asta!

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Femeia care ofera prea mult, intotdeauna va primi prea putin in schimb. Iata cum poti evita asta!

Loading

Un impact negativ semnificativ asupra unei relatii o are supararea.

Daca o femeie experimenteaza acest sentiment fata de partenerul ei, ea nu mai este capabila sa simta o iubire pura si sincera fata de el. In loc sa aprecieze ce face sotul pentru mariaj, ea este predispusa sa critice faptul ca el nu face indeajuns.

In conditiile in care o femeie are reprosuri fata de un barbat, ea continua sa fie tandra si atenta cu el, dar modul in care ea se comporta nu reflecta realitatea interioara. 

Ea isi izoleaza inima si incepe sa compare actiunile ei cu ale iubitului.

Ea nu rateaza niciodata sansa de a lua in calcul meritele pentru lucrurile pe care le face ea pentru relatie, precum si pe cele ale partenerului. Numai ca barbatul va fi intotdeauna in dezavantaj, pentru ca ea considera ca se sacrifica excesiv pentru relatie, pe cand el nu.

Supararea devine cu timpul una cronica. 

In aceasta etapa femeia incepe sa gandeasca ca a facut o alegere gresita casatorindu-se cu actualul ei sot si incepe sa analizeze serios varianta divortului.

Dar ea nu constientizeaza riscul ca alt partener nu va fi capabil sa-i ofere ceea ce ea isi doreste.

Cel mai des sotia se plange pe faptul ca ea constant ofera si nu primeste nimic in schimb. Pentru a solutiona aceasta problema ea trebuie sa inteleaga ca initial este gresit modul in care ea trateaza o relatie.

Ea trebuie sa se invete sa ofere altfel. Nu trebuie sa se dedice partenerului cu scopul de a fi rasplatita, ci sa se ocupe primordial de propriile necesitati.

Cand sentimentul nemultumirii devine coplesitor, atunci e timpul sa incepi sa ai grija personal de tine.

Nu mai astepta pana partenerul o sa te faca fericita, incepe sa actionezi independent in acest sens. Este o tendinta nesanatoasa sa astepti mereu ca altii sa te faca o persoana implinita spiritual.

Daca vei invata sa te iubesti si sa te apreciezi dupa adevarata ta valoare, atunci vei fi capabila sa oferi emotii pozitive si atentie persoanelor dragi fara a cere ceva in schimb.

Sursa: https://devorbacutine.eu/

Va multumesc,

Psihoterapeut Aina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×