„Femeile sunt mai bune decat noi” – Mihail Jvanetsky – Monolog

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

„Femeile sunt mai bune decat noi” – Mihail Jvanetsky – Monolog

Loading

Mikhail Mikhaylovich Zhvanetsky, scriitor rus, satiric, nascut la data de 6 martie 1934, in Odessa, este cunoscut pentru scrierile sale, dar mai ales pentru monologurile sale despre femei. Urmatorul sau monolog ne-a atras inevitabil atentia si ne-am gandit sa-l impartasim cu voi.

„Baieti, nu va suparati, dar cineva trebuie sa va spuna asta. Femeile sunt mai bune decat noi. Sunt mai inteligente, mai frumoase si se adapteaza mai usor in viata. In plus, traiesc mai mult.

Orice barbat – este un beneficiar. Si beneficii avem foarte multe, doar ca nu ne gandim la asta. Noi, de exemplu, nu trebuie sa ne trezim cu o ora mai devreme pentru a ne machia si a pregati copiii pentru scoala. Noua ni se permite sa avem picioarele si axilele nerase, noi nu trebuie sa verificam la fiecare cinci minute cum aratam. Noua ni se permite sa transpiram, sa injuram, sa sforaim, sa dormim in autobuz.

Daca doua femei vin la teatru sau la concert – este un lucru obisnuit. Cat de des vedeti doi barbati care vin la teatru, doar daca nu sunt gay? In salile de concerte, la teatru, la conferinte – majoritatea sunt femei. Si unde sunt majoritatea barbatilor? La fotbal, in inchisori, in spitalele de psihiatrie, in centrele de dezintoxicare. Femeile nu au timp pentru astfel de lucruri stupide.

Barbatii – sunt sexul slab. Ei consuma mai mult alcool, droguri, fumeaza, mor mai devreme, sunt mai predispusi la depresie, atacuri de inima si accidente vasculare cerebrale.

Pentru noi, baieti, calendarul – este un motiv de a bea, iar pentru ele? Imaginati-va – sa astepti in fiecare luna cand vine, sa suferi o saptamana, dar sa nu spui nimanui si sa nu te plangi. Intr-o zi va fi elaborata o lege inteleapta – in fiecare luna femeii sa i se acorde inca trei zile libere, fara a explica motivele. Si zile de munca mai scurte. Pentru ca ele oricum lucreaza dublu – acasa si la munca.

Femeile indeplinesc in lume 70% din toata munca si primesc 30% din salariul total. Si, daca sincer, ele au necesitati mult mai mari decat noi… pentru cosmetice, ciorapi si alte chestii, despre care deja nu mai spun nimic.

Barbati, voi ati incercat vreodata sa alergati dupa autobuz in pantofi cu toc si fusta stramta?

Nu ma considerati un tradator al activitatilor masculine, dar pe langa intelepciunea populara, mai exista si prostia populara. Si o inventeaza barbatii.

E suficient sa te uiti la obiceiul popular indian de a arde vaduvele. Iar un barbat, daca i-a murit sotia tot ar trebui sa-si dea foc? „Nu – raspund inteleptii, trebuie sa-si ia o alta sotie”. Sau schilodirea fetitelor in China, circumcizia feminina in Africa, voalurile si chachvan-ul – toate aceste batjocuri pentru femei au fost inventate de barbati.

Si cum ramane cu mintea? Barbatul la prima intalnire se uita la sanii si la fundul femeii, iar ea – la ceea ce are barbatul in cap. Deci, cine este mai inteligent? Nicio femeie nu va alerga dupa barbat, doar pentru ca acesta are picioarele frumoase. Ele au nevoie de ceva mult mai important de la noi. Bani, pozitie in societate, inteligenta.

In spatele fiecarui barbat de succes este o femeie care a creat acest succes. Deci, cine este mai destept?

Lumea fara femei nu poate exista. Insa fara barbati…? Cred ca, mai devreme sau mai tarziu, femeile vor descoperi cum sa se descurce fara noi. Deci, apreciati-le, inainte de a fi prea tarziu, iubiti-le, purtati-le in brate.”

Va multumesc,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!