
Frecventa atacurilor de panica
Tulburarea de panica este o problema de tip anxios in care persoana are episoade de frica sau anxietate foarte intense care apar brusc si neasteptat „ca din senin”.
Femeile traiesc mult mai frecvent decat barbatii tulburarile de panica.
Tulburarile de panica la femei se manifesta prin: dificultati de respiratie, greata si senzatia de a se sufoca. In schimb, la barbati, tulburarile de panica se manifesta prin disconfort abdominal si transpiratie.
Atacurile de panica in care sunt traite doar una sau doua simptome, cum ar fi ameteli si tahicardie, sunt cunoscute ca simptome-limitate.
Acestea ar putea fi, de asemenea, efectele reziduale ale unui atac de panica sau semnale premergatoare unui alt atac.
Mentionam faptul ca atacurile de panica pot fi prezente in alte tulburari de anxietate, cum ar fi: fobiile sau tulburarea de stres post-traumatic. In aceste cazuri, simtomele suplimentare, diferentiaza aceste tulburari de tulburarea de panica.
Frecventa atacurilor de panica
Frecventa atacurilor de panica variaza considerabil de un individ la altul. Unele persoane au atacuri frecvente (de exemplu, in fiecare saptamana) care persista timp de luni; altele au mai multe atacuri pe zi, urmate de saptamani sau luni de remisie.
Semnale care indica inceperea atacului de panica
Atacurile de panica pot aparea spontan sau ca raspuns la o situatie particulara. Amintirea si retrairea primului atac de panica duc la alte atacuri.
Suferi de anxietate, atacuri de panica sau fobii? Treci printr-un moment dificil? Ai dificultati de comunicare, relationare, adaptare? Nu (mai) poti gestiona eficient propriile emotii? Nu (mai) reusesti sa gasesti solutii pentru problemele tale?
Spune-mi ce te framanta si vom gasi metoda potrivita tie pentru a te ajuta si a te vindeca.
Viata este frumoasa si merita traita!
Fa-ti o programare la numarul de tel: 0730/58.74.58 sau la adresa de e-mail: alina@alinablagoi.ro.
Te astept cu drag!
Va multumesc,
Psiholog Alina Blagoi