Frica nu este in mintea ta, ea este in corpul tau

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Frica nu este in mintea ta, ea este in corpul tau

Loading

Gandurile bazate pe frica nu sunt cu adevarat un lucru. Gandurile nu sunt “reale”. Dar, teama este.

Energia este reala. Aceasta traieste in corpul tau. Mintea ta raspunde energiei unei calitati deosebite de ganduri.

Aceasta modalitate patriarhala de a evalua rationalitatea si “mintea asupra materiei” ne-a folosit mintea ca arme impotriva noastra insine, chiar ne-a invatat sa ne temem de propria noastra frica care ne conduce mai departe catre o intelegere sau conectare ce nu are loc niciodata, cu inteligenta noastra innascuta ce locuieste in organism.

Atat timp cat ne temem de noi insine, suntem prinsi intr-un joc de care, in final, toti ne dorim sa fim liberi. Cultura noastra se bazeaza pe acest lucru.

Sistemele noastre nervoase se afla intr-o stare perpetua de lupta sau fuga sau inghet. Este sistemul nostru nervos care informeaza calitatea gandirii noastre.

Aceasta este reteaua neuronala care leaga corpurile noastre ca niste stalpi catre divinitate. Daca vrem sa invatam sa fim eliberati de frica, trebuie sa descoperim cum sa traim in armonie cu corpul nostru, care traieste si in armonie cu natura, cu propria noastra natura.

Corpul tau, sistemul tau nervos, este ceea ce traieste aici, respirand si traind aceasta experienta de viata. Nu mintea ta. 

O parte a recuperarii noastre ca oameni este sa aducem mintea inapoi la bord cu corpul, pentru a aduce inapoi principiile masculine ale energiei in armonie cu cele ale femininului, ale pamantului si corpului. Trebuie sa vindecam modul patriarhal in care ne raportam la noi insine si la viata noastra interioara.

Corpul tau are povestiri si energie de eliberat. Anxietatea, o expresie a fricii, proiecteaza pur si simplu toate experientele nerezolvate in viitor, deoarece nu exista nimic altceva ce corpul cunoaste.

Rusinea este o colectie complexa de rani relationale care declanseaza frica in relatii vulnerabile care se potrivesc cu planurile tiparelor de sisteme nervoase pentru relatii.

O parte din munca pe care o fac este sa ajut clientii sa invete sa-si aduca energia inapoi in corpul lor cu blandete si curiozitate. 

Unde se blocheaza energia? 

Care este povestea care vrea sa fie impartasita? 

Ce vrea sa se simta exprimat sau cunoscut? 

Intram in camerele sacre ale intelepciunii interioare si ale vindecarii, tinand loc pentru frumosul proces alchimic de a crea siguranta pentru ca tu sa vii din nou acasa. Mintea ta va urma automat exemplul. Viata, bucuria si gandirea “pozitiva” vor fi durabile, pentru ca vei sti adevarul trait, ca nu exista emotii “cu vibratii scazute”, doar parti ale tale care nu au fost auzite sau iubite. Tu esti frumos.

Dr. Nandi Hetenyi 

Va multumesc,

Psihoterapeut Aina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×