Gelozia te indeparteaza de partener. Invata sa iubesti cu adevarat!

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Gelozia te indeparteaza de partener. Invata sa iubesti cu adevarat!

Loading

Ce va face sa fiti gelosi? Posesivitatea. Gelozia insasi nu este cauza. Iubiti o femeie, iubiti un barbat si vreti sa posedati acea persoana numai din teama ca poate maine se va duce cu altcineva.

Teama pentru ziua de maine va distruge ziua de azi, si este un cerc vicios. Daca fiecare zi este distrusa din cauza fricii pentru ziua de maine, mai devreme sau mai tarziu persoana respectiva isi va cauta un alt partener, pentru ca nu sunteti decat o pacoste.

Si, atunci cand barbatul incepe sa caute alta femeie ori femeia incepe sa mearga cu un alt barbat, credeti ca gelozia voastra s-a dovedit justificata. In realitatea, gelozia voastra a generat intreaga problema.

Prin urmare, primul lucru de retinut este sa nu va preocupati pentru ziua de maine. Ziua de azi este de ajuns!

Cineva va iubeste. Sa fie o zi a bucuriei, o zi a celebrarii.

Fiti atat de complet indragostiti astazi, incat totalitatea voastra si dragostea voastra sa fie de ajuns pentru ca cealalta persoana sa nu se indeparteze de voi.

Gelozia voastra o va indeparta pe respectiva persoana; numai dragostea voastra o poate tine langa voi. Gelozia celuilalt va va indeparta pe voi insiva; dragostea lui va poate tine langa el.

Gelozia voastra distruge totul, posesivitatea voastra distruge totul. Trebuie sa intelegeti ca nu aveti de castigat din asta.

Luati foc, si cu cat deveniti mai gelosi si mai furiosi, si mai plini de ura, cu atat indepartati mai mult de voi persoana respectiva.

Este o aritmetica simpla ca acest lucru nu va va fi de ajutor; distrugeti chiar lucrul pe care vreti sa-l pastrati. Este pur si simplu o idiotenie.

Nu va monopolizati unul pe celalalt. Pastrati libertatea intacta, asa incat sa nu interferati in lumea privata a celuilalt si sa respectati demnitatea celuilalt. Odata ce ati experimentat acest lucru, atunci din cand in cand puteti sa mergeti in vacante separtate si sa reveniti, nu va fi nevoie sa va faceti griji.

Gelozia este una dintre cele mai preponderente arii ale ignorantei psihologice cu privire la ceilalti si, in mod particular, cu privire la relatii.

Oamenii cred ca stiu ce este dragostea, dar nu stiu. Si proasta intelegere a dragostei creeaza gelozia.

Prin “dragoste” oamenii inteleg un fel de monopol, o posesivitate, fara sa inteleaga un fapt simplu al vietii: in momentul in care posedati o fiinta vie, ati ucis persoana respectiva.

Osho

Va multumesc,

Psihoterapeut Aina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!