Adresa: Bucuresti, Sos. N. Titulescu, nr. 10
0730587458
alina@alinablagoi.ro

Gesturile mici de pe retelele sociale asociate cu infidelitatea

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Gesturile mici de pe retelele sociale asociate cu infidelitatea

In era digitala, casniciile se pot termina cu usurinta. Tehnologia ne ofera, prin intermediul retelelor de socializare, posibilitatea de a interactiona cu usurinta cu persoane necunoscute, sau cu fosti parteneri, iar unele gesturi pot starni gelozie, fiind considerate o forma de infidelitate, scrie digi24.ro 

Psihologul Martin Graff, profesor la Universitatea South Wales, spune ca, e foarte usor sa fii infidel in era moderna. Chiar daca este diferit de inselatul traditional, consecintele pot fi aceleasi.

„Micro-inselatul” este eticheta utilizata pentru a descrie comportamentul dintr-o zona gri, undeva intre interactiunile prietenoase si infidelitate. Daca inainte sotia trebuia sa-si prinda sotul in pat o alta femeie, acum este de ajuns ca ea sa-i urmareasca activitatea online pentru a descoperi infidelitatea, potrivit The Telegraph.

 Cercetatorii spun ca semnele micro-inselarii pot fi:

  • Atunci cand partenerul complimenteaza o persoana de sex opus online;
  • Trimiterea unor emoji care sugereaza aprecierea (exemple: inimi, flori);
  • Salvarea unui contact in telefon sub un nume fals;
  • Adaugarea unui fost partener pe Snapchat sau Instagram in lista de prieteni.

Pe scurt, manifestarea unui interes „digital” pentru o persoana dinafara relatiei poate constitui micro-inselare.

„Poate fi ceva foarte simplu, precum aprecierea pozelor unei persoane pe Instagram, in mod repetat, sau comentand public pozele cuiva de pe Facebook. Multe dintre relatiile umane s-au mutat online”, afirma Martin Graff.

Cuplurile iau acum decizii despre ce e acceptat sa faca online, lucru care nu se intampla acum 10 ani, precizeaza psihologul.

Alte actiuni care pot fi considerate forme de inselat digital includ: verificare des a paginii de Instagram a unei persoane de sex opus sau initierea unor conversatii prin trimiterea mesajelor online fara ca partenerul sa stie.

Un studiu din 2015 a demonstrat ca trimiterea unor poze pe Facebook sau a unor mesaje private pe retelele sociale poate starni gelozie.

Un alt studiu a scos la iveala ca discutarea unor informatii emotionale si intime online cu o persoana de sex opus poate fi considerata o forma de infidelitate mai mare decat ar fi vizionarea filmelor pentru adulti.

Pe de alta parte, criticii mico-inselarii spun ca acest concept indeamna oamenii sa-si controleze partenerii si sa le supravegheze discutiile pe internet.

„Niciodata nu a fost mai simplu sa monitorizezi comportamentul iubitului. Sunt atat de multe informatii online pe site-uri precum Facebook si Instagram incat nici nu e nevoie sa sapi foarte adanc”, precizeaza psihologul Martin Graff. 

 Sursa: https://www.timpul.md/

Va multumesc,

Psihoterapeut Aina Blagoi

 

Abonează-te pentru a primi informații

despre articolele viitoare

Te-ai abonat cu succes.

S-a produs o eroare. Încearcă din nou.

Nu îți vom împărtăși NICIODATĂ adresa, totul rămâne între noi.