Încă te mai enervezi? Citește și zâmbește!

Psihoterapie individuala, cuplu si familie (EFT) București

Încă te mai enervezi? Citește și zâmbește!

Loading

Într-o zi însorită, într-un oraș agitat, Buddha se plimba liniștit, respirând adânc aerul proaspăt al dimineții. Oamenii se învârteau pe lângă el, unii grăbiți, alții doar bucurându-se de ziua care abia începea. Printre aceștia se afla și un om foarte furios, care, văzându-l pe Buddha, nu a putut să se abțină și i-a tăiat calea, începând să-l jignească. „N-ai niciun drept să-i înveți pe alții”, a strigat acesta. „Ești prost ca toți ceilalți și ești și fals!”

Buddha nu s-a supărat când a auzit acestea și, cu o calmă neclintită, l-a întrebat pe om: „Spune-mi, dacă ai oferi un cadou cuiva și acea persoană nu l-ar accepta, cui i-ar aparține acel cadou?”

Omul, surprins de întrebare, a răspuns fără să stea pe gânduri: „Ar fi al meu, pentru că eu am cumpărat cadoul.”

Buddha a zâmbit și a spus: „Exact la fel stau lucrurile și cu furia și insultele tale. Dacă eu nu le accept, ele îți aparțin în continuare. Ești liber să alegi să le păstrezi sau nu.”

Această poveste simplă, dar profundă, ne învață o lecție valoroasă despre puterea noastră de a alege cum reacționăm în fața negativității. Nu putem controla acțiunile sau cuvintele celorlalți, dar avem întotdeauna alegerea să decidem dacă le lăsăm să ne afecteze starea de spirit și liniștea interioară.

În loc să ne lăsăm cuprinși de furie sau frustrare când suntem confruntați cu provocări sau cu comportamente neplăcute din partea altora, putem alege să zâmbim și să ne amintim că puterea de a rămâne calmi și neclintiți în fața oricăror încercări este întotdeauna în mâinile noastre.

Așadar, data viitoare când te simți copleșit de emoții negative sau când cineva încearcă să-ți strice ziua, amintește-ți de întâlnirea dintre Buddha și omul furios. Alege să nu accepți „cadoul” furiei și lasă-l să rămână cu proprietarul său. În acest fel, vei descoperi că zâmbetul și liniștea sunt daruri pe care ți le poți oferi în fiecare zi, indiferent de circumstanțe.

Să vă fie cu folos,

Psihoterapeut Alina Blagoi

RESURSĂ GRATUITĂ Învață cele 5 Limbaje ale Iubirii pentru Cupluri Fericite!

×